Събраният фонд от 2017 г. до момента достигна 715 000

...
Събраният фонд от 2017 г. до момента достигна 715 000
Коментари Харесай

Лидл дарява 170 000 лева на граждански организации

Събраният фонд от 2017 година досега доближи 715 000 лв.
170 000 лв. е фондът, който Лидл България ще подари през 2021 година за реализирането на обществено значими планове в цялата страна. Сумата беше събрана в границите на четвъртото издание на най-голямата обществено виновна самодейност на компанията - „ Ти и Lidl за по-добър живот “. С насъбраните средства от тази година, общият фонд в интерес на обществото доближи 715 000 лева

Сумата, която Lidl ще подари в тазгодишното издание на самодейността, е събрана в интервала 13 май – 10 юни, по време на който за всеки касов бон компанията отделяше по 3 ст. Лидл България благодари персонално на своите клиенти, като раздаде на над 100 000 от тях карта на въздействието - с информация за постигнатите резултати, разпределен запас и принос досега. За интервала 2017–2019 година компанията е подкрепила 73 плана на цивилен организации, оказали положително влияние върху 256 939 души във всички райони на страната.

„ Нашият главен блян в Lidl e с всяко свое деяние да заявяваме ангажиментa си към нашето по-добро на следващия ден. Вярваме в силата на гражданската сила като мотор на положителна смяна и по тази причина сме насочили запас точно в поддръжка на локалните общности в страната. Заедно за три години успяхме да допринесем за по-пълноценния метод на живот на над 250 000 души в цяла България. Предстои и тази година за четвърти път да открием най-стойностните хрумвания измежду кандидатствалите и да осъществяваме нови устойчиви и обществено значими планове “, сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф, Лидл България.

До 28 юни цивилен организации от цялата страна имаха правото да аплайват за финансиране на планове, като бяха подадени 139 плана от 66 обитаеми места. Следващият стадий от програмата е разглеждането на всеки един от плановете, като те ще преминат сложен развой на оценяване. Кандидатурите ще бъдат тествани по административни критерии, след което ще бъдат оценени от жури с опит и експертиза по оценка на сходни планове. В третия стадий плановете ще преминат обзор от чиновници на Лидл България. Разделени по тематични области, подадените планове тази година са – 35 за околна среда, 66 за обучение и 38 за просвета и историческо завещание. Всеки утвърден план ще получи финансиране до 10 000 лева и би трябвало да бъде осъществен в период от 8 до 12 месеца след приемане на средствата.

Програмата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес. Повече информация за самодейността вижте на:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР