Съботният ден ще предостави на феновете отлична възможност да се

...
Съботният ден ще предостави на феновете отлична възможност да се
Коментари Харесай

Пет мача от ден №7 на Ролан Гарос, които не бива да пропускате


Съботният ден ще даде на почитателите отлична опция да се насладят на тенис от най-висока класа. Още в първия мач на централния корт ще забележим в деяние международната №1 Ига Швьонтек, само че това надалеч не е единственият завладяващ дуел, който ни е подготвила днешната стратегия на Ролан Гарос. Вижте кои са петте мача, които заслужават вашето внимание.

Ига Швьонтек -Данка Ковинич

В момента Ига Швьонтек наподобява непобедима и гледа самоуверено към своята втора купа от Големия шлем. Полякинята обаче неведнъж съобщи, че би трябвало да остане оптимално съсредоточена и да не подценява никоя съперничка, без значение от ранкинга ѝ. Точно този метод ще ѝ бъде нужен против международната №95 Данка Ковинич. Тенисистката от Черна Гора не наподобява особена опасност за лидерката в ранглистата поради обстоятелството, че най-хубавите ѝ моменти в сезона на клей досега бяха полуфиналът на WTA 125 шампионата в Марбея и купата в ITF W100 шампионата във Вийсбаден. Въпреки това обаче в предишното Ковинич е показвала, че може да затрудни даже най-хубавите.

Даниил Медведев – Миомир Кецманович

Макар да не е считан за един от главните любимци за купата на Ролан Гарос, Даниил Медведев стартира безапелационно шампионата, преминавайки без изгубен сет през първите два кръга. Сега обаче против него застава Миомир Кецманович, който означи сериозен напредък във формата си през последните месеци. Макар да отпадна рано от Мастърс шампионатите в Мадрид и Рим, преди този момент сърбинът стигна до четвъртфинал в Белград, както и до полуфинал в Мюнхен. При възможна победа през днешния ден Кецманович за пръв път в кариерата си ще доближи до два следващи осминафинала на Големия шлем.

Паула Бадоса – Вероника Кудерметова

Седем от десетте топ сложени в женската скица отпаднаха още след втори кръг, което дава на Паула Бадоса отличен късмет да стигне до заключителните етапи на шампионата в Париж. По пътя до там обаче тя ще би трябвало да преодолее Вероника Кудерметова. Задачата не наподобява изключително комплицирана, защото преди няколко седмици Бадоса разгроми рускинята с 6-3, 6-0 на старта в Мадрид, след което рускинята отпадна още в първи кръг и в Рим. В Париж обаче Кудерметова още веднъж стартира да показва напредък във формата си и на международната №4 може да ѝ се наложи да постави доста повече старания, в сравнение с при последния им конфликт.

Стефанос Циципас – Микаел Имер

Макар да доближи до трети кръг на шампионата, досега Стефанос Циципас несъмнено се показва под упованията, губейки общо три сета в напрегнати конфликти с Лоренцо Музети и Зденек Колар. Днес гръркът ще има опция да показва познатото си равнище против Микаел Имер, който преди Ролан Гарос нямаше победа в сезона на клей. Нещо повече – шведът бе в серия от седем следващи загуби, почнала на полуфиналите на шампионата в Монпелие през февруари. Циципас е спечелил и трите мача посред им досега, въпреки никой от тези дуели да не е бил на клей.

Андрей Рубльов – Кристиан Гарин

Макар да сподели съмнения в първите два кръга, жребият дава отлична опция на Андрей Рубльов да доближи до първия си осминафинал на Големия шлем от Уимбълдън насам, както и втори на Ролан Гарос. На пътя му обаче застава международният №37 Кристиан Гарин, който след неубедителното си показване в по-голямата част от сезона на клей подсети за най-хубавите си дни с четвъртфинал на Мастърса в Рим. Рубльов завоюва и двата досегашни конфликта посред им, като един от тях бе на клей – в първи кръг на шампионата в Хамбург през 2019, където руснакът се наложи с 6-4, 7-6(5).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР