Сабльорките Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова записаха най-доброто

...
Сабльорките Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова записаха най-доброто
Коментари Харесай

България спечели златен медал в отборното състезание на сабя на Световната купа в Ташкент

Сабльорките Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова записаха най-хубавото класиране на българската женска фехтовка в шампионати за Световната купа, откакто завоюваха златните медали в отборната конкуренция в Ташкент.

В надпреварата участваха 20-те най-силни отбора в света. Българките минаха през оспорвани срещи и инфарктни моменти, само че демонстрираха уменията си и справедливо победиха в надпреварата. Българките към този момент гледат към нови призови места в оставащите стартове за Световната купа и на международното състезание през юли в Милано.

Възпитаничките на фехтовална академия „ Васил Етрополски “, готови от националния треньор Ивайло Воденов, пропуснаха първия кръг от елиминациите в Ташкент поради положителните си класирания през годината и играха непосредствено за място измежду най-хубавите осем против Испания. В извънредно оспорван дуел българките победиха с 45:44. В среща за място на полуфиналите Храмова, Илиева и Нейкова се изправиха против Италия и още веднъж играха със самочувствие и висока класа, като записаха победа с 45:42.

В дуела за място на финала българките излязоха против извънредно мощния отбор на Южна Корея, поведоха през цялото време и бяха безапелационни за 45:39 в интерес на България.

Във финала Храмова, Илиева и Нейкова се срещнаха с Азербайджан и победиха с 45:40. Фехтовачките ни поведоха в резултата и водеха до шестия дуел, когато Азербайджан обърна резултата. При 29:30 Олга Храмова сподели невероятна игра, означи шест следващи туша и стигна до 35:30. До края българките не позволиха нов поврат, завоюваха с 45:40 и победиха в конкуренцията.

Златните медали идват изцяло справедливо за Храмова, Илиева и Нейкова. През последните сезони те играят все по-уверено, с висока класа и воля за победа, и означават напредък в класирането за Световната купа. Преди година те записаха рекордно шесто място в Тбилиси за Световната купа в конкуренцията на 25 страни, а през днешния ден потвърдиха, че към този момент са в елита на международната сабя.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР