Събитията в Украйна могат да предизвикат различни трусове. Те предизвикаха

...
Събитията в Украйна могат да предизвикат различни трусове. Те предизвикаха
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV: До конвоя с евакуиращите се българи имаше взривове


Събитията в Украйна могат да провокират разнообразни земетресения. Те провокираха едно голямо разселване на хора. В момента тече евакуация на българските жители към нашата татковина. Заедно с нашите сънародници, които сега пътуват към България и е нашият делегат на bTV Цветана Балабанова дружно с оператора Александър Осиченко.

В конвоя от рейсове пътуват 190 души. След три часа очакване колоната тази заран е съумял да влезе в Молдова.

„ Украинските гранични управляващи ни ревизираха извънредно дълготрайно. Направиха няколко инспекции и смъкнаха от нашия рейс. За страдание, трима украински жители, защото те са мъже, и, знаете, в Украйна всички мъже на възраст от 18 до 60 годишна възраст в действителност нямат право да напущат страната поради водещата се война “, описа Цветана Балабанова.

„ Пътувахме много дълготрайно без спирка, само че много постепенно, защото на всички пътища, имаше постове, укрепления, построени от гуми, от чували с пясък, които се охраняваха от въоръжените доброволци с автомат ни и които от време на време ни спираха. Така че трябваше доста постепенно да се придвижваме. На към 90 км от Киев беше единствената ни отмора преди м преди тази, която в този момент вършим, бяхме спрели на бензиностанция. Чухме директно доста мощен гърмеж. Светлините водачите на рейсовете незабавно изключих моторите и ние изчакахме дълготрайно време в тъмнината, с цел да отмине заплахата, след което продължихме по пътя си. Видяхме в обществените мрежи в „ Телеграм “, откъдето се осведомят най към този момент украинците, че в действителност селището е било обстреляно с ракети и че под разрушена постройка се търсят двама души. Но популярност богу, с цел да успокоим всички в България, към този момент сме в сигурност, защото към този момент сме отвън територията на Украйна “, заяви специфичният делегат на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР