Събирайки общо близо 25% от местата в БундестагаДават заявка за

...
Събирайки общо близо 25% от местата в БундестагаДават заявка за
Коментари Харесай

Германските „Зелени“ и либерали търсят общ фронт

Събирайки общо близо 25% от местата в Бундестага

Дават поръчка за несъмнено присъединяване във властта

В Германия “Зелените” и либералите от Свободната Демократическа партия (СДП) започнаха предварителни диалози за съставяне на коалиция. Остава отворен въпросът дали тяхното присъединяване в кабинета ще е с канцлер от победилата на изборите Германска Социалдемократическа Партия (ГСДП) или от втората политическа мощ, консервативния блок ХДС/ХСС на настоящия канцлер Ангела Меркел, разясняват международните медии.

Изненадващо във вторник вечерта ръководителите на “Зелените” Аналена Бербок и Роберт Хабек са разговаряли с водача на СДП Кристиян Линднер и генералния секретар на партията Фолкер Висинг.

Преговорите продължиха в сряда в опит да се изгладят несъгласията сред двете по-малки партии в центъра, които общо имат 25% от гласовете на немските гласоподаватели.

Различията им са главно за метода, по който Германия би трябвало да се трансформира в климатично неутрална стопанска система, както и във финансовата политика. Либералите изрично отхвърлят повишението на налозите за финансиране на климатичните промени, на които упорстват еколозите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР