С ясно осъзнаване на важността на тясната връзка между висшите

...
С ясно осъзнаване на важността на тясната връзка между висшите
Коментари Харесай

ДП РАО прие на посещение трима бъдещи ядрени химици /снимки/

С ясно осъзнаване на значимостта на тясната връзка сред висшите образователни заведения и предприятията, както и в унисон с мотото си „ С грижа за бъдещето “, Директива за птиците РАО оказа цялостно подпомагане за провеждането на еднодневно посещаване в предприятието на студенти от компетентност „ Ядрена химия “ към Факултета по химия и фармация на Софийски университет и техния началник гл.ас. Пламен Петков. То се състоя в границите на едноседмична лятна учебно-производствена процедура.
С изключително усърдие ръководителите на профилираните поделения в Козлодуй показаха главните аспекти от работата на предприятието и характерните действия, свързани с ръководство на радиоактивните боклуци. В рамките на еднодневното си посещение студентите посетиха площадка „ Радиана “, където сега се извършва втори стадий от градежа на Националното вместилище за радиоактивни боклуци, а основният инженер Ира Стефанова ги срещна в детайли с устройството и бъдещата употреба на хранилището. Иван Петров, началник на отдел „ Третиране и кондициониране на РАО “, описа за отговорностите и провокациите, свързани с извеждането от употреба на дребните нуклеарни блокове по време на обиколка в Машинна зала 1-4 блок, Блочен щит за ръководство – 2 и обзорното стъкло, зад което се намира втори енергиен реактор, който е в развой на извеждане от употреба. Петров отговори и на всички въпроси, зародили след обиколките и полемиките. Преди практикантите да видят от близко Системата за премерване и освобождение от надзор, Янчо Димов, началник Орган за надзор от типа „ С “, изясни в детайли категориите радиоактивни боклуци и изискванията за освобождение от контролиране на материали, съдържащи радиоактивни субстанции. С представянето на широкообхватната работа на бранш „ Радиохимия “ ползата на студентите провокира и ръководителят му Галина Нешовска, която на място в лабораторията описа за пътя на пробите, значимостта на анализите и работата с апаратурата. Групата се срещна и с французойката Мари Анго, която организира тримесечния си стаж в бранш „ Радиохимия “, с цел да осъществя упоритостта си да се дипломира като инженер-химик в Страсбург. Ръководител на направление „ Експлоатация “ Анатоли Цветанов изясни в елементи работата на СП „ РАО – Козлодуй “ и отговори на всички въпроси на студентите, породили се след визитата на Склада за предпазване на кондиционирани РАО.
В края на визитата си Кристиана Атанасова, Трайче Тушев и Никол Рангелова, които съставляват трети курс на компетентност „ Ядрена химия “ в Софийски университет, показаха очевиден интерес към провеждането на нескончаем стаж в Директива за птиците РАО в поддръжка на подготовката им като бъдещи експерти в областта на нуклеарната енергетика. „ Останах възхитена от работната среда, от професионализма и отдадеността на всички, които работят в Директива за птиците РАО. Впечатлена съм, че предприятието подчертава върху мисленето за решаването на проблемите на нашето и на идващите генерации и работи извънредно в посока, която щади бъдещето “, показа Кристиана.
„ Присъствието в Директива за птиците РАО улови упоритостта и желанието ми за професионално развиване като задграничен студент с привилегията да съм от дребното хора, посетили това място. Въпреки че визитата продължи единствено един ден, всички чиновници в Директива за птиците РАО бяха ангажирани и благи към нас и всеки миг беше ужасно прекарване, което остави предпочитание за наново посещаване. Благодаря ви от сърце, тъй като всички вие бяхте моят лидер за нови хрумвания и благоприятни условия в бъдеще! “, не скри вълнението си македонският студент Трайче Тушев.
„ Много съм признателна за опцията, която получих – да видя и да се срещна от близко с работата в Директива за птиците РАО и с хората, които работят там. Те бяха извънредно дружелюбни и приветливи! Много съм впечатлена от организацията. Посещението беше доста забавно и потребно. С наслаждение бих желала да посетя предприятието още веднъж и при опция бих желала да проведа стаж там! Искрени благодарности! “, показа усещанията си Никол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР