С всеки изминал миг лятото отлита, а дрехите ни, още

...
С всеки изминал миг лятото отлита, а дрехите ни, още
Коментари Харесай

Защо този сезон да заложим на различните вълнени пуловери?

С всеки минал момент лятото отлита, а облеклата ни, още носещи уханието на пламенен пясък и солени талази биват изтласкани на назад във времето от топлите пластове. Смяната на сезоните е добре приветствана като сигурен знак, че планетата ни се движи по отношение на естествените си функционалности. Макар някои от нас да тъжат по слънчевия сезон, до момента в който други приветстват с отворени прегръдки есенните багри, дрешникът ни неизбежно има потребност от смяна. Затова шведската аутдор компания Fjällräven ни е подготвила няколко типичен оферти за сезона есен-зима, изтъкани с мисъл за природата.

Акцентите на Fjällräven за сбирката есен-зима 2021 са в посока повече старания за нововъведения при създаването на повече устойчиви материи. Пример за сполучлива интеграция на тези старания е необятният подбор на марката от вълнени артикули. Вълната е един от най-техничните естествени материали, а Fjällräven взима максимума от функционалността на материала в своите пуловери.
Вълната знае най-добре


Естествените материи постоянно са били пожеланият избор на Fjällräven при създаването на артикули. Вълната, един от най-старите естествени материали, е и един от най-функционалните. Със своите усъвършенствани естествени нишки, вълната превъзхожда доста от „ високотехнологични “ изкуствени нишки.
Вълната е отличен пласт при студени и мокри условия по две аргументи. Първо, влакната и преждата са обемисти, което улавя въздуха. Второ, вълната е хидрофобна на повърхността си, което значи, че водата не се задържа по нея. Плътно тъканата вълна също отхвърля водата до известна степен. Освен това може да събира вода под формата на пара вътре в себе си, а не на повърхността си както при синтетичните материи. Когато се употребява като междинен пласт, вълната работи като буфер – съхранява част от влажния въздух и го държи надалеч от тялото. Бонус характерност на вълната се явява и във връзка с миризмите. Тъй като вълната съхранява влагата във влакната, надалеч от въздуха, няма опция за напредък на бактерии. Следователно, вълнени облекла са устойчиви на миризма, без да е належащо в допълнение отнасяне с химикали.
Ерик Бломберг, началник на отдел „ Иновации “ във Fjällräven изяснява: „ Свойствата на вълната дават отговор на другите потребности, които нормално имаме за изработката на материи, които са предопределени за приложимост навън. Тези потребности постоянно са да запазят дрехата суха, топла и комфортна. Вълната чудесно задоволява всички тези потребности ”.
Различна вълна за разнообразни цели
Използването на вълна не е нещо ново за Fjällräven. Това, което се трансформира обаче, е типът на употребяваната вълна и нейното приложение.

По-голямата част от вълната на Fjällräven е проследима, като компанията си е сложила амбициозната цел след няколко години да има цялостната информация за дадена вълна от началото на веригата до края. Проследимата вълна идва от плантация в Нова Зеландия за ZQ вълна. Този вид вълна е ненадмината що се отнася до съчетанието на етично отношение към животните, околната среда и качество на крайния артикул.  ZQ подсигурява, че вълната от ръчно подбрани ферми в Австралия и Нова Зеландия, е проследима чак до шепа утвърдени ферми, където овцете пасат.


Друг вид вълна, която се ползва в производството на моделите на Fjällräven е рециклирана вълна (описана като Re-Wool). Тя се получава от остарели облекла или неизползвани нишки от вълнената индустрия, които по-късно се сортират по цветове, смесват се и се предат отначало, с цел да получат втори живот.
Fjällräven употребява и ексцентрични, само че реформаторски източници на вълна. В месодобивната промишленост вълната се смята за боклук, само че шведската марка вижда устойчива опция. Компанията посочва тази материя като възобновена вълна. Тя е доста по-здрава от фината вълна и нейните нишки са идеални за изработката на чанти, якета, ризи и плетени пуловери. Възстановената вълна има приложение и като заряд, който се употребява за спомагателна изолираност сред пластовете от други тъкани.
Независимо дали ще изберете пуловери със ZQ вълна, ризи от рециклирана вълна или якета, подплатени с възобновена вълна, може да сте сигурни, че с помощта на напъните на Fjällräven вие вършиме крачка напред към зимните облекла, сътворени с мисъл за природата.
Моделите екипировка на Fjällräven може да откриете в магазина на марката в The Mall, етаж 0 или на www.fjallraven-shop.bg
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР