С все по-подробните списъци от мечти, които да изпълним до

...
С все по-подробните списъци от мечти, които да изпълним до
Коментари Харесай

Добрата стара скука и научно доказаните ползи от нея

С все по-подробните описи от фантазии, които да осъществим до края на живота си, с възходящото многообразие от занимания и непрекъснатия ни допир до технологиите където и да сме, скуката наподобява все по-малко евентуална. Но към момента я има. И въпреки мнозина да я смятат за нещо неприятно и да гледат на отегчението като на отрицателна страст, в действителност тя има и научно потвърдени изгоди. 

Изследване демонстрира че може да пропущаме доста, като не ни е скучно изключително постоянно, показва в материал Business Insider. Според създателите, е добра концепция да се откъсваме най-малко за малко от излъчването на технологиите, да стопираме да мерим времето в минути и да се звръщаме към положителната остаряла досада. Поне от време в точния момент. Защото: 

1. Скуката ни прави по-креативни. Научни наблюдения демонстрират, че до момента в който ни е скучно, мозъкът ни стартира да се скита, мисълта му броди из полета, до които не доближава до момента в който го занимаваме с нещо съответно, и тогава свързваме непредвидени комбинации, раждат се значими креативен хрумвания и решения на по-големи персонални проблеми, които проблеми по принцип нямаме време да обмисляме, до момента в който сме съсредоточили мозъка си в дребния работен подробност. 

2. Дава ни опция да осъзнаем персонални загуби. Скуката е посочена от няколко проучвания за причина хората да осъзнават, че не вършат това, което желаят да вършат в живота си и предизвестие, което ги стимулира да сменят заниманията си или компанията.

3. Прави ни по-целенасочени. Скитането на мислите измежду бял ден постоянно води до " автобиографично обмисляне ". В него обмисляме какви да бъдат дневните ни интензивности или планираме стъпките за реализиране на своя цел.

4. Може да ни направи по-продуктивни.  Експерименти демонстрират, че скучаенето не ни прави по-малко способни да свършим заложените ни задания, в противен случай, то помага, тъй като откъсва мозъка за малко и той се връща към заданията по-бърз и освободен.

5. Скуката може да ни направи по-добър човек.  Учени са открили, че когато на хората им е скучно, те започват да изпитват липса на смисъл в живота си, което от своя страна ги кара да се включват в доброволчески обществени действия - с цел да откриват повече смисъл в живота си.

6. За някои тя е ключът към щастието.  Известният мъдрец Бъртранд Ръсел е вярвал, че прекомерното вдъхновение е изтощаващо и продължителното " престояване " в такова положение с течение на времето притъпява способността ни да се радваме, понижава удоволствието, което изпитваме от ентусиазма. Скуката, вярвал той, е от огромно значение за щастливия живот.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР