Френският президент кани китайския си колега Си Цзинпин днес на

...
Френският президент кани китайския си колега Си Цзинпин днес на
Коментари Харесай

Макрон отвежда Си Цзинпин на планинска разходка

Френският президент кани китайския си сътрудник Си Цзинпин през днешния ден на планинска разходка в Пиренеите, съобщи Франс прес. Двете първи дами ще съпроводят съпрузите си.

Планинската разходка е ден откакто Си беше посрещнат тържествено в Пекин и организира диалози с Макрон и с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е. Основните тематики на тези полемики бяха комерсиалният дисбаланс и Украйна.

Сега двамата водачи и техните половинки ще отидат в ски курорта Ла Монжи, където ще обядват и в локален ресторант, с чийто основен готвач Макрон се познава добре и при който е гостувал постоянно, написа Българска телеграфна агенция.

В този регион на Франция Макрон е идвал на почивка с баба си и дядо си. Там той има и братовчеди.

В първия ден от визитата на Си Франция и Китай подписаха няколко търговски контракта в региона на енергетиката, превоза и финансите. Френското държавно управление даде обещание  и да улесни издаването на визи за китайците, които пътуват до Франция по работа или на туризъм.

Макрон също по този начин подари на Си с френски коняк и му благодари, че не е въвел краткотрайни мита на вноса на тази напитка в Китай. Френският коняк е предмет на антидъмпингово следствие, подето от китайските управляващи.

Макрон също така подари на Си и творбите на Виктор Юго, както и издание на първия френско-китайски речник, оповестен през 1742 година и ваза от многоцветно стъкло, изваяна в стъкларските цехове в Амбоаз.

Вчера вечерта френският президент даде дръжавна вечеря в чест на Си, на която бяха поканени френски звезди, измежду които Софи Морсо и Мирей Матийо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР