С впечатляващия пърформанс Сънища на Aза ще бъдат открити Дни

...
С впечатляващия пърформанс Сънища на Aза ще бъдат открити Дни
Коментари Харесай

Започват Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас

С впечатляващия пърформанс " Сънища на Aза " ще бъдат открити Дни на австрийската просвета и изкуство в Бургас на 27 юни (понеделник) от  19:30 ч.в Експозиционен център " Флора ", оповестиха от Общината в града.

" Сънища на Aза/Doppelgänger Dreams " е най-новата продукция на Театър " Наш Свят ". Драматургът и режисьор Ива Панева построява театрална версия на срещата сред двама популярни австрийски създатели – Зигмунд Фройд и Артур Щницлер, считани за двойници и сродни души. Спектакълът включва достоверни писма на Фройд и фантастични облици, надграждащи действителността.

" Сънища на Аза " е също по този начин историята на две дами , въодушевили произведения на Фройд и Шницлер: Дора, която кара Фройд да разказва своите случаи от психоанализата и госпожице Елзе, която въодушевява Шницлер да се обърне към психоанализата. Жени от 1920-те, които звучат настоящо и през днешния ден. Всяка жена има интуиция и безредици, които не споделя... даже пред самата себе си. Този театър е късмет за надрастване на минали контузии, предпочитание да кажем истината такава каквато е и да стартираме начисто. Млади дами, потискани в предишното, през днешния ден оживяват пред нас, противопоставяйки се на насилието и операцията.

Оперната певица Венера Мелеки и артистът Петко Каменов пресъздават съновидения и облици на Фройд и негови пациенти. Във филмовата част на спектакъла ще видите Петър Калчев като Артур Шницлер и актрисите Маргарита Хлебарова и Албена Ставрева, както и оперни осъществявания на Пламен Кумпиков със специфичното присъединяване на Боряна Маноилова, която играе Госпожице Елзе на екрана. Оперни артисти, артисти и музиканти основават тайнствен театър за двойнствената човешка натура и тънката граница сред сън и действителност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР