С военен ритуал днес, 30 юни, в авиобаза „Граф Игнатиево“

...
С военен ритуал днес, 30 юни, в авиобаза „Граф Игнатиево“
Коментари Харесай

С военен ритуал изпратиха майор Валентин Терзиев в последния му път

С боен обред през днешния ден, 30 юни, в авиобаза „ Граф Игнатиево “ бе отдадена последна респект към майор Валентин Терзиев – водач на изтребител МиГ-29, който почина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла, съобщи БГНЕС.
За да се простят с един от най-хубавите ни водачи, в авиобазата пристигнаха президентът на Република България Румен Радев, министърът на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, сътрудници, близки на водача.
Те показаха своята благодарност към неговата виновна и професионална работа, безрезервност и обич към Родината и волята му да преодолява рисковете в специалността на военния водач.
Последна респект към своя сътрудник отдадоха и военнослужещите и цивилните чиновници от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен другар и брат, който и в последния си подготвителен полет извърши отговорно и професионално дилемите по отбрана на неприкосновеността на въздушното пространство на България.
Със заповед на министъра на защитата той бе нараснал посмъртно в звание "подполковник " и награден с медал „ Свети Георги “ за офицери Първа степен.
Днешният ден е разгласен и за ден на печал в памет на майор Валентин Терзиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР