С възгласи Оставка“ започна протестът на ВМРО пред Централната избирателна

...
С възгласи Оставка“ започна протестът на ВМРО пред Централната избирателна
Коментари Харесай

ВМРО към ЦИК: Спрете манупулациите на изборите в Турция!

С възгласи „ Оставка “ стартира митингът на Вътрешна македонска революционна организация пред Централната изборна комисия. На стълбите пред централния вход на изборния орган се събраха стотици недоволни жители, членове и симпатизанти, които показаха своето неодобрение от безразборното откриване на изборни секции в Турция. Протестът беше предвождан от тримата съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Искрен Веселинов при започване на събитието направи ретроспекция на дейностите на Вътрешна македонска революционна организация обратно във времето, които са възпирали години наред манипулирания от службите и Ердоган избор от Турция. Това е ограничението на броя секции, попълването на заявления единствено на място и персонално от гласуващите, както и редицата протестни дейности по границата, които са лимитирали изборния туризъм.

Преди дни пуснахме и сигнал до ЦИК, като обърнахме внимание, че в методическите инструкции би трябвало да се създадат редица упътвания към СИК, с цел да се подсигурява честността на вота от Турция, оповестиха от пресцентъра на партията.

Ангел Джамбазки, който неведнъж е бил наблюдаващ на изборния развой там и в качеството си на български представител в Екологичен потенциал, акцентира на безапелационната интервенция на турската страна, която действително иззема законовата такава на България. Той описа за рейсовете, които проведено извозват хора, които да гласоподават в две-три секции, както и за пропагандата на турски и порочната процедура за попълване на заявления от трети лица отвън изборните пространства, за които Вътрешна македонска революционна организация неведнъж е алармирала всички способени държавни органи.

На тези избори чакаме най-малко 80 хиляди гласа от Турция, което значи най-малко 11 депутата или една парламентарна група. И това са гласове комфортно предоставени от Турция на една избрана етническа партия – Движение за права и свободи, акцентира той и още веднъж обърна внимание, че това е станало допустимо посредством отстраняването на Вътрешна македонска революционна организация от Народното събрание, от ЦИК и наместването там на комфортни проводници на непознати ползи.

Александър Сиди обърна внимание на лицемерието на партии като Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ, които предадоха националния интерес като отстраниха ограничаването в броя на секциите в страни отвън Европейски Съюз, което Вътрешна македонска революционна организация преди години вкара и с това ограничи турското въздействие в българската вътрешна политика.

Тези тежки лицемери от Демократична България направиха по този начин щото вотът от Турция да стане с такива мащаби. И през днешния ден същите тези тежките лицемери от Демократична България събират хора, с цел да пазят вота в Турция. Тези, които сътвориха опцията за безотговорно гласоподаване, ще пазят вота. Ето това е подмяната, която се заиграва тежко към този момент и със суверенитета на България, разгневи се съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.



На финала на събитието съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, който беше и водещ на митинга, обърна внимание на главните претенции на войводите, а точно:

Първо – желаеме пояснение на Изборния кодекс. Държим да бъде издадена директива от изборния орган с ясни инструкции всеки, който желае да гласоподава в секциите в Турция, да попълня декларация пред комисията и да заявява също, че не е дал своя вот на друго място. С това лицето ще носи и наказателна отговорност при погрешни данни. На второ място - да се приключи всяка опция в секциите да се приказва на език друг от българския. И на трето място - да не се позволява под никаква форма пропагандата в секциите. Там, в Турция, има една съвършено смазана машина за операция на гласовете и това не е в интерес на България.

Думата беше дадена и на Христо Иванов, който е от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация и е бил неколкократно наблюдаващ на изборния развой в Турция. Той описа за стотиците изцяло очевидни нарушавания там, за които ЦИК е била сезирана, само че не е направила нищо.

Ето за какво и Искрен Веселинов закри митинга с думите:

Призовавам всички представители на партии, които се декларират като патриотични, а в действителност мълчат по тематиката турски гласове, които имат представители в ЦИК, да гласоподават тези правила, за които настояваме. Но те няма да го създадат. Затова и в 45-ото Народно събрание същите тези комфортно отстраниха Вътрешна македонска революционна организация от ЦИК и от секционните комисии. Искам да кажа на българското общество, че това е следващият флирт на Има Такъв Народ, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР