С въведените промени електронната винетка окончателно влиза в сила от

...
С въведените промени електронната винетка окончателно влиза в сила от
Коментари Харесай

Нови жестоки санкции и важни промени за шофьорите през 2019 година

С въведените промени електронната винетка дефинитивно влиза в действие от 1 януари 2019 година. Закупените хартиенти винетки ще могат да се употребяват от водачите до приключване на периода им.

Глоба от 1800 лв. ще има за водачите, които не са си платили тол таксата, а се движат по трасе, за която се дължи такава. За водачите на камиони, които не си заплати, санкцията ще е 2 500 лв., записаха депутатите в дефинитивно признатите промени в Закона за придвижването по пътищата. Глобата за каране без винетка остава 300 лева за леките коли.

Автомобили без винетки, без платени тол-такси или с неиздължени санкции за сходно нарушаване – няма да могат да напущат страната, гласоподаваха през днешния ден депутатите, като трансформираха Закона за придвижване по пътищата.

Освен това при неплатена глоба за такова нарушаване транспортното средство няма да може да мине и годишен механически обзор.

При установено нарушаване водачите ще могат да платят наложената им глоба при констатиране на нарушаването на място.

Автомобилите на проверяващите от Агенция " Пътна инфраструктура " ще бъдат оборудвани с ПОС терминали. Такива ще има и в колите на " Пътна полиция ".

С измененията в закона отпада задължението на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " да следи дали товарните коли и рейсовете са си платили, с цел да употребяват пътната мрежа. Контролът към този момент ще се прави от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Агенция " Митници “ ще управлява маршрутите на превозвачите, които напущат страната. Длъжностни лица от Агенция " Митници “ ще реализират надзор върху заплащането на таксите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР