С ударите си по критична инфраструктура на Укрйна, Москва опитва

...
С ударите си по критична инфраструктура на Укрйна, Москва опитва
Коментари Харесай

40% от енергийната инфраструктура на Украйна е повредена

С ударите си по сериозна инфраструктура на Укрйна, Москва пробва да сътвори нова бежанска вълна към Европа. Володимир Зеленски разгласи, че Русия организира масирана атака и още веднъж прикани хората да лимитират потреблението на ток.

Министърът на енергетиката на страната съобщи за „ Ройтерс “, че евентуално ще е необходим импорт на ток през зимата, откакто съветски офанзиви са развалили към 40% от енергийната инфраструктура.

Украинският министър председател Денис Шмигал разяснява, че с офанзивите си против енергийна инфраструктура Русия тласка Украйна към филантропична злополука. По данни на Киев за последното денонощие над 1,5 млн. души са останали без ток, най-вече в централните и западните елементи на Украйна. Властите към този момент са възстановили електроснабдяването в някои от засегнатите области.

На този декор в свое изказване от Групата на седемте най-развити народи осъдиха Русия за отвличането на ръководители от Запорожката АЕЦ и приканиха контролът над централата да бъде върнат на Украйна.

 
Нашите военновъздушни сили демонстрират положителни резултати. Разбира се, към момента нямаме техническа опция да смъкваме 100% от съветските ракети и дронове. Постепенно ще стигнем до такава степен благодарение на нашите сътрудници, сигурен съм. Вече смъкваме множеството крилати ракети и дронове. Само за половин ден бяха свалени 20 ракети, както и повече от 10 ирански дронове „ Шахед “.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно не престават конфликтите сред силите на Киев и Москва на фронта в Украйна. От съветското военно министерство настояват, че са осуетили опити на украинската войска да пробие отбранителната линия сред градовете Николаев и Кривой Рог. Украинските сили на собствен ред обявиха, че са отблъснали съперника от селища в Херсонска област. Според оценка на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната руснаците са почнали да се изтеглят от региона.

В нощта на събота против неделя въздушна паника е била оповестена в региона на столицата Киев, както и в няколко области на изток, в това число Запорожка и Полтавска. От Украйна съобщават за свалени 14 дронове камикадзе в Николаевска област, както и за съветски обстрел с ракети, при който е ударена жилищна постройка.

Цивилни не престават да напущат домовете си в град Херсон на фона на предизвестия от назначените от Москва управляващи за допустима украинска атака. В съветската Белгородска област оповестиха за починали и ранени при нахлуване. Според локалните управляващи задачата на офанзивата е била цивилна инфраструктура, а 15 хиляди души са останали без електричество.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР