С церемония по издигане на националното знаме на Република България,

...
С церемония по издигане на националното знаме на Република България,
Коментари Харесай

Сливен отбелязва Деня на Съединението с общоградска церемония, концерт и лятно кино

С гала по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен ще бъдат маркирани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тя ще стартира на 6 септември от 11 ч. на пл. „ Хаджи Димитър ” и ще продължи с признателен молебен за здраве и благоденствие и обред по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Организатори на събитието са Община Сливен и Център за подготовка на експерти. След церемонията на градския площад ще се организира празничен концерт на Младежки танцов отбор „ Браво ” при Народно читалище „ Хаджи Димитър – 1937 ” – Сливен и Детски фолклорен отбор „ Българче ” при Основно учебно заведение „ Христо Ботев ” и Народно читалище „ Хаджи Димитър – 1937 ” – Сливен.

Вечерта от 20.30 ч. на пл. „ Хаджи Димитър ”, поданици и посетители на Сливен ще имат опция да гледат безвъзмездна прожекция на българския филм „ Петя на моята Петя ”. Режисьор е Александър Косев, сюжет: Нели Димитрова, Валентина Ангелова. Във кино лентата вземат участие Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиян Вергов, Орлин Павлов, Искра Донова, Моньо Монев, Васил Банов и други Прожекцията ще бъде комбинирана вид „ лятно кино ” и „ автокино ”. На площада се планува да бъдат подредени 150 стола, с опция зад тях да се подредят коли.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР