С цел овладяването на изглеждащия неконтролируем поток от мигранти по

...
С цел овладяването на изглеждащия неконтролируем поток от мигранти по
Коментари Харесай

Гърция укрепва сухопътната си граница с Турция, вижда в България добър пример

С цел преодоляването на изглеждащия неконтролируем поток от мигранти по суша от Турция, държавното управление на Гърция обмисля проект да направи непроходима река Марица (гърците я назовават Еврос) по североизточната граница на страната посредством разширение на към този момент съществуващата желязна ограда в Орестиада по цялата дължина на реката.

Проектът няма да бъде елементарно осъществим, механически или финансово, защото Марица се простира в продължение на повече от 230 км от гръцката страна на границата. Например в случай че реката прелее през зимата, което не е рядко събитие, оградата може да бъде разрушена.

Въпреки компликациите, свързани с реализирането на подобен проект, оградата въпреки всичко се счита за дейно средство за предварителна защита, както е посочило оградното оборудване, което към този момент съществува в Орестиада.

Подобна ограда, укрепена със стомана, построена от България и разпростряла се на 250 км по границата с Турция, също се оказа високоефективна, написа гръцкото издание " Катимерини ".

Към момента гръцкото държавно управление съществено обмисля проекта, като се има поради, че няма признаци потоците от мигранти скоро да спаднат.

Освен това няма никакви индикации, че Турция ще спре да употребява казуса с бежанците/мигрантите като оръжие през идващите години, като заплашва да изпраща повече хора през границата, в случай че настояванията ѝ не бъдат изпълнени, според от положението на гръцко-турските връзки и тези сред Анкара и Европа.

Междувременно броят на мигрантите, прекосяващи река Марица, се усилва и те постоянно са виждани в групи да пресичат автомагистрала " Егнатия " и да минават през селата в региона - по-конкретно в региона на южните скатове на Родопите, което е причина за възходяща паника у локалните общности.

В последно време доста от тези мигранти търсят заслон от студа в хранилища и икономически здания, където те палят огньове, с цел да се стоплят. В някои случаи това е довело до пожари, които са унищожили съоръжения и съоръжение, предизвиквайки гнева на локалните хора, които също по този начин оповестяват за растеж на кражбите и дребните закононарушения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР