С цел ограничаване разпространението на COVID – 19 Върховният административен

...
С цел ограничаване разпространението на COVID – 19 Върховният административен
Коментари Харесай

ВАС въвежда от 18 януари 2021 г. нови правила за провеждане на откритите съдебни заседания

С цел ограничение разпространяването на Коронавирус – 19 Върховният административен съд вкарва нови правила за осъществяване на откритите правосъдни съвещания.

Мерките ще влязат в действие от 18 януари 2021 година и се чака да лимитират скупчването на хора и взаимоотношението сред обособените потоци. При в този момент настоящия график на делата и съществуването единствено на три заседателни зали във Върховен административен съд, на практика е невероятно да бъде стеснен контактът сред съдиите, правосъдните чиновници и участниците по делата на 28-те непрекъснати тричленни сформира на съда.

Съгласно новия график от средата на януари всеки непрекъснат тричленен състав на Върховен административен съд ще заседава един път на две седмици с двоен отчет, което ще разреши оптималното потребление на правосъдните зали в заседателните дни. След провеждането на откритите правосъдни съвещания по делата, планувани в съответния час, ще се прави цялостна стерилизация и проветряване на съответната правосъдна зала. Участниците по делата, планувани в съответните часове ще бъдат допускани в постройката на Върховен административен съд директно преди правосъдното съвещание.

„ Бих желал категорично за подчертая, че новите правила няма да доведат до закъснение в разглеждането на делата, защото плануваните за разглеждане каузи в незаседателна седмица на съответните сформира, ще бъдат пренасрочени за спомагателните заседателни часове на съставите в миналата или идната седмица “, изясни ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков, оповестиха от пресцентъра на съда.



Вече има направен график за провеждането на откритите правосъдни съвещания на непрекъснато настоящите тричленни сформира за интервала 18.01.2021 год. – 23.04.2021 година Той е оповестен и на уеб страницата на Върховен административен съд. Новият график ще докара до понижаване на броя на присъстващите в залите лица, като по едно и също време с това подсигурява, че няма да има закъснение в разглеждането на административните каузи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР