С цел да се намалят вредните емисии във въздуха лонодчани

...
С цел да се намалят вредните емисии във въздуха лонодчани
Коментари Харесай

Предлагат по 5000 лири на лондончани, ако бракуват старите си коли

С цел да се понижат нездравословните излъчвания във въздуха лонодчани ще могат да получат по 5000 лири, в случай че бракуват или осъвременят старите си коли. Новите разпореждания на процедура ще забранят на стотици хиляди по-стари транспортни средства да влизат в града, написа ДПА.

Правителствената организация Транспорт за Лондон (Transport for London - Tfl), която също дава отговор за рейсовете и метро в града, реши да разшири лондонската зона с ултра ниски излъчвания, с цел да стане въздухът в английската столица по-чист.

Средствата, които ще бъдат отпускани на хората, с цел да предадат за скрап своите остарели коли, ще бъдат обезпечени от фонд с размер от110 милиона лири. Той ще обезпечи безплатни заплащания на претендентите с ниски приходи, както и на такива, получаващи компенсации за неработоспособност, чийто транспортни средства не дават отговор на новите условия на зоната с ултра ниски излъчвания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новите правила ще обиден огромен брой от по-старите коли, чиито притежатели живеят в определяния като зона с ултра ниски излъчвания регион. Все отново има опция старите коли да бъдат съвместими с новите условия, само че в доста от случаите сходно осъвременяване ще коства на притежателите им повече, в сравнение с самото транспортно средство.

Зоната обгръща забележителна повърхност от района Голям Лондон (включващ Лондонското сити и 32 лондонски квартала), като в нея попадат 29 квартала: от Хорнчърч на изток до Хейс на запад, и от Епсъм на юг до абатството Уолтъм на север.

Ограниченията на нискоемисионната зона важат 24 часа в денонощието и през всеки ден от годината, като се изключи Коледа, 25 декември.

Шофьорите, които вършат къси пътувания в новата зона с транспортно средство, което не дава отговор на стандартите за отделяни излъчвания, ще бъдат таксувани с 12,5 лири дневно. Това предписание важи и за жителите на кварталите, които попадат в зоната.

Критиците на решението обаче споделят, че по този начин просто ще бъдат взети парите на хората, а съгласно таблоида " Дейли експрес " до 100 000 автомобила ще би трябвало да бъдат бракувани.

Въпреки че класическите коли, на възраст над 40 години и регистрирани като антики, са освободени от възнаграждение на таксите, има опасения, че по-нови " класики " ще бъдат бракувани.

За да минават свободно през зоната с ултра ниски излъчвания транспортните средства би трябвало да покриват минимум екологична категория Евро 3 за мотоциклети, мотопеди, моторизирани триколки и четириколки, Евро 4 за бензинови коли, ванове, микробуси и други профилирани транспортни средства и Евро 6 за дизелови коли, ванове и микробуси и други профилирани транспортни средства.

Съгласно схемата за бракуване претендентите с автомобил или ван, наличен за инвалидни колички, могат да получат до 5000 лири, до момента в който водачите на общоприет автомобил могат да получат до 2000 лири, с цел да бракуват автомобила си. Мотоциклетистите също могат да получат до 1000 лири за бракуване на мотора си.

Кандидатите имат и опция да получат композиция от парични средства в брой и годишни карти за транспорт в градския превоз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР