С цел да осигури максимална горивна ефективност на своите клиенти,

...
С цел да осигури максимална горивна ефективност на своите клиенти,
Коментари Харесай

Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво с до 7%

С цел да обезпечи оптималната горивна успеваемост на своите клиенти, Volvo Trucks показва Volvo FH с I-Save. Чрез съчетание на новия мотор D13Turbo Compound с в допълнение усъвършенствани настройки за икономисване на гориво, това ново решение може да понижи разноските за гориво с до 7% при транспорти на дълги дистанции. Това се реализира без взаимни отстъпки с динамичността на придвижване на товарните коли.

Търсенето на транспортни услуги в Европа нараства и товарните коли покриват все по-дълги дистанции. В същото време транспортните компании са изправени пред повишаване на цените на дизела, което оказва напън върху рентабилността.

В сърцето на Volvo FH с I-Save е новият D13 Turbo Compound – най-икономичният мотор за транспорти на дълги дистанции на Volvo Trucks. Той е оборудван с бутала с патентована вълнообразна повърхнина, която усъвършенства горенето и усилва успеваемостта посредством ориентиране на топлината и силата към центъра на цилиндрите. Остатъчната сила в отработените газове по-късно се употребява за задвижване на спомагателна турбина, която е част от Turbo compound.

Двигателят D13 Turbo Compound обезпечава до 300 Nm спомагателен въртящ миг, който способства за поддържане на непрекъсната скорост при придвижване по автомагистрала. Това е идеално решение за компании за интернационален превоз.

Другите характерности на I-Save включват нови задни оси, обновена система I-See, основана на карти, която проучва и се приспособява към идните изкачвания по маршрута и включва усъвършенствано превключване на предавките при пътувания на дълги дистанции. Комбинираното повишение на успеваемостта на всички тези артикули и услуги може да докара до спестовност на гориво до 7% спрямо мотор D13, Евро 6, версия D*.

Поръчки за Volvo FH с I-Save ще се вършат от 11 март 2019 година на европейските пазари.

Volvo FH с I-Save разполага с:

• D13 Turbo Compound мотор 460 к.с. (2 600 Nm) или 500 к.с. (2 800 Nm)

• Нови задни мостове

• Изключване на мотора при луфт

• I-Cruise с I-Roll, който контролира скоростта, с цел да понижи разхода на гориво

• Актуализирана система I-See

• Актуализирана автоматизирана трансмисия I-Shift с пакет за горивна успеваемост
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР