С тревога и категорично недоволство посрещам новината за поисканото от

...
С тревога и категорично недоволство посрещам новината за поисканото от
Коментари Харесай

Кандидатът за народен представител Александър Мацурев: Категорично против съм исканото от ВиК – Благоевград увеличение на цената на водата

С паника и изрично неодобрение посрещам новината за поисканото от ВиК ЕООД – Благоевград нарастване на цената на водата за общините в региона. Това съобщи претендентът за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Александър Мацурев.

„ След ценовия удар на хранителни артикули, енергийни артикули и консумативи, тази индексация на прага на очакваща ни обезпокоително тежка зима е освен неоправдана, само че и нестимулирана и несъобразена стопански ”, безапелационен е Александър Мацурев. По думите му на този стадий не се вижда осъществяване на капиталова стратегия от страна на ВиК оператора, която да е довела до възстановяване на продукта, като качество, в противен случай.

Според Арександър Мацурев повишаването с 25 % на цената на водата ще бъде още един удар във финансово отношение за семействата в общините.

„ Категорично срещу съм това, нужна е смяна на методиката за установяване цената на водата. Като се вземе поради спецификата на региона, в който живеем и че не е нужен огромен разход за снабдяване и филтриране, значи, че не е нужно цената да е такава, както в случай че се употребява електричество или различен енергиен запас.

Като жител и претендент за депутат, който има парламентарен опит като член на Комисията по околна среда и води в Народното събрание съм изрично срещу всяко предложение за нарастване, и упорствам за заслужено установяване цената на питейна вода и филтриране ”, съобщи Александър Мацурев.

Той се надява локалните управляващи, в лицето на общинските препоръки, също да изразят своето противоречие и да защитят ползите на хората, като отхвърлят всяко предложение и претекстове за по-висока цена на водата.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР