С традиционния водосвет за здраве и успехи Пирин стартира лятна

...
С традиционния водосвет за здраве и успехи Пирин стартира лятна
Коментари Харесай

Пирин стартира подготовка за новия сезон

С обичайния водосвет за здраве и триумфи Пирин започва лятна подготовка за новия сезон в Първа лига.

Първото занятие на стадион „ Христо Ботев “ бе почетено от кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, спонсори, сътрудници на клуба, както и последователи на тима.

Всички приветстваха момчетата на Радослав Митревски и им пожелаха триумф през новия шампионат.

„ Започваме с вярата, че ще успеем да надградим върху постигнатото през втората част от предишния сезон. Имаме много млади момчета, които ще получат късмет по време на подготвителния интервал, който ще премине тук, в Благоевград. Бодуров и Занев получиха още един ден отмора и на следващия ден ще се причислят към тима. До края на седмицата разполагаем ще бъдат и японците Казуки Такахаши и Юки Айзу “, съобщи пред представители на медиите старши треньорът на Пирин Радослав Митревски.

Освен със Спас Георгиев, Антон Карачанаков и Стилян Николов Пирин се разделя и с Орлин Старокин, на който клубът благодари за демонстрирания професионализъм и пожелава доста здраве и триумфи.

Както е известно Станислав Манолев и Светослав Дяков прекратиха своята футболна кариера и започнаха работа в Пирин.

Подготовка с отбора започнаха младите Калоян Тодоров от Спортист (Своге) и Андрей Йорданов от Царско село.

По време на лятната подготовка Пирин има планувани пет контроли, като съвсем несъмнено към тях ще бъде добавена още една.

Програма на летните контроли:

11.06. Пирин – Септември (София) (Благоевград)

18.06. Пирин – ЦСКА 1948 (Благоевград или Банско)

22.06. Левски – Пирин (Самоков)

25.06. Пирин – Спартак (Варна) (Благоевград)

02.07. Пирин – Беласица (Пeтрич) (Благоевград)

Началните часове ще бъдат оповестени в допълнение.

На 29.06 е планувана още една контрола, като се чака удостоверение от страна на противника.

„ Ще дадем късмет на младите. Това е обикновено за нашия клуб. Те би трябвало да заслужат своето място в тима и да сграбчен своя миг. Не се тормозим да създадем това подмладяване, защото това е в редата на нещата. Ще се борим за положително показване през новия сезон, който чука на вратата “, съобщи техническият шеф на Пирин Светослав Дяков.

„ Надявам се да пренесем положителните практики от престоя ни в чужбина в клуба. Мисля, че от това Пирин единствено ще завоюва. Нормално е да даваме късмет на повече млади играчи. Генерално нещата в българския футбол във връзка с подрастващите би трябвало да се трансформират, тъй като както сами виждате националният тим не върви по никакъв начин добре. Трябва страната в лицето на министерството на младежта и спорта да се намеси и да оказва помощ интензивно на детско-юношеския футбол, с цел да има повече млади български играчи в бъдеще.

Смятам, че при тази инфланция е нужно договорът за телевизионните права да бъде обновен и да бъде по-изгоден от финансова позиция за клубовете, които създават футболния артикул. Нужна е смяна и що се отнася до спонсорските лога върху формалните фланелки на тимовете, за какво да не се прибавят още спонсори на фланелките и екипите, както да вземем за пример е във Франция “ съобщи президентът на Пирин Станислав Манолев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР