С толкова много възможности за напитки с изискани италиански имена,

...
С толкова много възможности за напитки с изискани италиански имена,
Коментари Харесай

Всички видове напитки с кафе, за които трябва да знаете

С толкоз доста благоприятни условия за питиета с изискани италиански имена, когато става въпрос за кафе, мъчно е да разберете какво тъкмо желаете. Напитките се разграничават според от производителя - капучиното в някои огромна верига може да не съдържа същото количество мляко като капучиното в кварталното кафе. Но каква е разликата сред капучино и лате? Как да различите мока от макиато? Спрете да се притеснявате и започнете да четете. Създадохме това комфортно управление с цялата терминология на кафето, която би трябвало да знаете. Така, идващият път, в който сте изправени пред сложен избор, ще можете по-лесно да вземете решение.
Affogato
Може да разпознаете това име от десертното меню в обичания си италиански ресторант. Думата affogato значи „ удавен “ на италиански. Тази известна напитка се състои от топка сладолед (обикновено ванилия, само че dulce de leche е също толкоз вкусна) с шот горещо еспресо, излято от горната страна.
Американо
Тъй като европейците виждат американците като пиещи разредено кафе, Американо съставлява шот еспресо, разредено с гореща вода.

Cafe au Lait
Равни елементи мляко и кафе, cafe au lait или café con leche, е шот еспресо, който се разрежда с щедро количество мляко.
Капучино
Когато е направена добре, капучиното е същинско наслаждение. В него, шот еспресо се добавя с възглавница от разпенено мляко на пара. Тук е значимо да се означи, че пяната е повече от млякото.
Cold Brew
Cold Brew e развой, при който се прави охладено кафе. Вместо да прави кафето горещо и да го охлажда с лед, техниката на студено сплескване взема жестоко смлени зърна и ги накисва в студена вода за нескончаем интервал от време, минимум 12 часа. След като кафето се натопи, утайката се филтрира и течността, която остава, е концентрат от кафе. Това се разрежда с вода или мляко и по-късно се употребява за подготвяне на студено кафе.
Кортадо
Кортадо е шот еспресо, покрито горещо мляко. Това е къса напитка, не повече от 120 мл.
Филтърно кафе
Най-често срещаният тип кафе, капковото кафе се среща в сладкарниците в цяла Америка. Това е черно кафе, което се прави с френска преса, филтър или кафе машина. Капковото кафе се прави посредством изтичане на вода върху печени, смлени зърна кафе, които се съдържат във филтър. Докато водата се просмуква през зърната, тя всмуква есенциите и маслата на зърната. Събира се в съд и се сервира черно или със сметана и захар.
 6 метода да извършите утринното си кафе неповторимо 6 метода да извършите утринното си кафе неповторимо
Много хора стартират деня си с чаша от ободряващата напитка. Кафето оказва помощ за пробуждане, зарежда тялото ни с нужната сила, а живота с...
Flat white
Накратко, това е еспресо с парено мляко. Flat white е като сестрата на капучиното, защото те са главно една и съща напитка, само че едното има пяна (капучиното), а другото (flat white) не.
Лате
Шот еспресо, който се сервира с най-малко една чаша (или повече) мляко на пара. Латте е сходно на капучиното, само че има двойно повече мляко.
Макиато
 Ще изчезне ли кафето поради изменението на климата? Ще изчезне ли кафето поради изменението на климата?
Когато чуем, че кафето в Бразилия е застрашено, мислим за изменението на климата в света. Тази течност с прелестен усет и мирис е най-це...
Думата macchiato значи „ маркирана “ на италиански. Напитката съставлява шот еспресо, покрито с пенообразно мляко. Сервира се в чаша за еспресо, тъй че е по-малко от 120мл обща течност.
Мока
Еспресо, смесено с мляко на пара и някакъв тип шоколад, сироп или ароматизатор.
Бавно филтърно кафе
Специален тип капково кафе, в началото създаден в Япония. Горещата вода постепенно се излива на непрекъснат тъничък поток върху филтърния конус. Може да отнеме до три минути, до момента в който се запари, и постоянно включва разнообразни камери, неповторими чайници и голям брой конуси.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР