С търсим по-широка подкрепа. Не търсим сламен човек, който аморфно

...
С търсим по-широка подкрепа. Не търсим сламен човек, който аморфно
Коментари Харесай

Росен Желязков: Проф. Габровски не е сламен човек и няма да е заложник на ГЕРБ

С търсим по-широка поддръжка. Не търсим сламен човек, който аморфно да се употребява от съответна поддръжка, а ще носим отговорност за кандидатурата и ръководството, в случай че бъде подсилен.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Росен Желязков пред БиТиВи.
 Атанасов: Зад Габровски щръква Борисов
Атанасов: Зад Габровски щръква Борисов

Ако се съберат ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия на процедура ще имаме хартиено държавно управление

Номинацията на самия Росен Желязков за претендент за министър председател не е стояла на дневен ред. ГЕРБ търси фигурата, която да сплоти партиите, а не да показва пропартийна политика , акцентира той. Редовното държавно управление не е поради самото държавно управление, а да има работещ парламент. Ако няма държавно управление, президентът ще разпусне Народното събрание, партиите ще отидат на нова акция и след нея още веднъж може да има компликации при фрагментиран парламент да се сформира държавно управление, посочи депутатът.

Той увери, че проф. Габровски няма да стане пленник на ГЕРБ, в случай че не сформира държавно управление.
 Задачата на Габровски: Да измъкне политическата класа от тресавището
Задачата на Габровски: Да измъкне политическата класа от тресавището

Бойко Борисов разчита на поддръжката на систематичните партии

ГЕРБ по-сериозно мисли за политическия развой, в сравнение с наподобява на първо четене. Желязков счита, че претендентът на ГЕРБ за министър председател има изясненост за съвсем целия състав на Министерски съвет, като е изцяло допустимо да се види в проектокабинета и проф. Асен Балтов . Нашето предпочитание е не да се фрагментираме, а да реализираме ръководство на постоянно държавно управление, с цел да съществува Народното събрание. 48-ото Народно събрание би трябвало да съществува, тъй като значимите решения се взимат в Народното събрание.
 Йотова: С прецизността на интервенция Габровски да убеди партиите за поддръжка
Йотова: С прецизността на интервенция Габровски да убеди партиите за поддръжка

Все отново Илияна Йотова е сюрпризирана, че проф. Габровски е приел да се занимава с политика

Във футбола, както и в политиката има едно придвижване, което се назовава " финт ". Финт са всички закачки със Световното състезание и по-лековерните се вързали на метафорите със спорта. Ние сега желаеме диалози с всички и по-неутрален кабинет, който да понижи политическото напрежение, настоя Желязков и добави, че въпросът е да се преодолеят алените линии.

По думите му значимото е да се знае, че поддръжка ще се търси на база на политики, а не на база лица . Желязков отхвърли още да е имало срещи с водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов с президента Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР