С тържествено събрание служба Военна информация“ отбеляза 110-ата годишнина от

...
С тържествено събрание служба Военна информация“ отбеляза 110-ата годишнина от
Коментари Харесай

Българското военно разузнаване отбеляза 110-ата си годишнина

С тържествено заседание работа „ Военна информация “ означи 110-ата годишнина от основаването на българското военно разузнаване, заяви пресцентърът на Министерството на защитата.

Началникът на защитата ген.-л-т Андрей Боцев и зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов поставиха венци пред паметниците на починалите при осъществяване на служебния си дълг военни разузнавачи. По мотив годишнината за реализирани отлични резултати военнослужещи и цивилни чиновници бяха наградени от името на министъра на защитата и от началника на защитата.

110 години е доста сериозна възраст на нашето военно разузнаване и през всичките тези години то почтено е отговаряло на условието да служи правилно, почтено и правдиво на нашето Отечество. Ако Българската войска няма изгубена борба, то заслугата за това е и на военното ни разузнаване, сподели зам.-министър Запрянов. “Вашите оценки по настоящите тематики изцяло съответстват с тези на нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз “, добави той и пожела на присъстващите да бъдат все по този начин точни и прецизни в работата си.

Вашата работа е една от най-ценените във въоръжените сили на България, съобщи началникът на защитата генерал-лейтенант Боцев. Вашите предшественици са посочили на какво са способни, Вие също вървите сполучливо по техните стъпки, добави той.

Директорът на работа „ Военна информация “ бригаден военачалник Светослав Даскалов поздрави персоналния състав с думите: През всичките тези 110 години военното разузнаване е било отдадено на отбраната на националния интерес и почтено е изпълнявало своето предопределение. Изминалите 110 години са го потвърдили по безапелационен и неоспорим метод, за това имаме мотив за професионално самочувствие. Мисля че и упованията на всички, които вземат стратегически за България решения са за едно съвременно военно разузнаване.

Ген. Даскалов уточни, че главният приоритет на службата ще продължи да бъде битката с интернационалния тероризъм в разнообразните му проявления, както и осъществяването на задания в полза на сигурността на български военнослужещи и обекти зад граница.
Служба „ Военна информация “ стартира честванията за 110-ата годишнина от основаването на българското военно разузнаване с кръгла маса, отдадена на издаването на том I на книгата „ История на българското военно разузнаване “. Събитието под патронажа на министъра на защитата Красимир Каракачанов се организира на 9 януари във Военната академия „ Г. С. Раковски “. Представеният труд е резултат от научно проучване на екип от военни историци - доцент доктор Станчо Станчев, доцент доктор Румен Николов и проф. доктор Йордан Баев, и работа „ Военна информация “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР