С шейсет изключителни дами запознава най-малките читатели Аз съм жена

...
С шейсет изключителни дами запознава най-малките читатели Аз съм жена
Коментари Харесай

Книга запознава децата с историите на невероятните жени, които историята помни

С шейсет изключителни дами среща най-малките читатели " Аз съм жена знамение " – новото издание от детската серия на издателство " Ентусиаст ". Тези невероятни дами са прокарали пътечки във всички вероятни сфери – от науката, математиката и политиката до изкуството, дизайна и литературата. Но с изключение на да ги срещне с тези вдъхновяващи персони и техните истории, в края на всяка глава авторката Елън Бейли насочва към девойките измежду читателите си разнообразни провокации – рисувателни планове, въпроси и игри, които да им оказват помощ да открият своето предопределение и да последват фантазиите си без боязън.

" Запомни – не е нужно твоите достижения да са първи по рода си или световноизвестни, с цел да имат значение и смисъл ", споделя доктор Маги Адерин-Покок, галактически академик и джентълмен на Ордена на Британската империя. " Всяка от нас разполага със лична светлинка и в случай че ги обединим, ще станем по-ярки и от слънцето. "

С " Аз съм жена знамение " децата ще научат историите на дами от целия свят, ще открият обстоятелства и елементи, за които не са знаели преди, и ще имат опция да влязат в ролята на някои от невероятните дами, живели в миналото: Елизабет I, Фрида Кало, Амелия Еърхарт, Ане Франк, Дж. К. Роулинг, Мария Калас, Симон Вейл, Мария Кюри. Много от тях са били скрити зад кулисите или гледани с подигравка от сътрудниците си и от историците. Това издание ги слага под светлините на прожекторите и им отдава заслуженото самопризнание.

В края на книгата всяко момиче ще има опция единствено да опише себе си и по този начин да си отговори на въпросите: Какво ме прави неповторима персона? Откъде пристигам и накъде съм се запътила? Какво ми се желае да реализира? Защото " от момента, в който станеш заран, ти си жена знамение. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР