С решението си да изведе страната си от ядреното споразумение

...
С решението си да изведе страната си от ядреното споразумение
Коментари Харесай

Росийская газета: Доналд Тръмп отново предизвика световната общност

С решението си да изведе страната си от нуклеарното съглашение с Иран президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила насочи предизвикателство към света - това е заглавието на в. "Росийская газета ".

Аргументите на Тръмп не устоят на рецензия и са надалеч от действителността, означиха наблюдаващи незабавно след речта му, акцентира съветското издание. Що се отнася до глобите против Техеран, те ще бъдат въведени най-рано след три месеца, тъй като изискват единодушието на Конгреса на Съединени американски щати - където Белият дом може да чака сериозен конфликт с представителите на Демократическата партия.

Отправените от Тръмп по-рано през вчерашния ден нападки към някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери, основен политик в администрацията на предходния президент Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в... към профила, удостоверяват тезата, че решението за излизане от съглашението се дължи на натрапчивото предпочитание на Доналд Тръмп да скъса с наследството на предшественика си в Белия дом към което той непрекъснато показва неприязън, считат анализатори. Във връзка с това придобива необикновен смисъл изказването на френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила след срещата му с Тръмп във Вашингтон. Тогава френският държавен глава означи, че решението на американския му сътрудник да излезе от едно от най-важните геополитически съглашения в актуалната история се базира главно на вътрешни аргументи - с други думи, "нищо персонално ".

Загрижен за имиджа си и в опит да потвърди въздействието си, Тръмп е подготвен да провокира забележителна част от интернационалната общественост, държейки се като слон в стъкларски магазин в деликатното дипломатическо пространство и въобще не регистрира геополитическите последици от решенията си. Експертите допускат, че е доста евентуално отдръпването на Вашингтон от нуклеарното съглашение да докара до внезапно изостряне на обстановката в Близкия изток, който е и най-неспокойният район в света, сходен на барутен погреб. Не се изключва опцията за въоръжен спор сред Иран и Израел, в който по разбираеми аргументи ще се намесят Съединени американски щати, употребявайки смъртоносно оръжие. Двете страни може да се сблъскат поради Хизбулла, която Техеран въоръжава и финансира. Ливанското придвижване е проблем номер едно на Израел, който би трябвало да бъде обезвреден. Израелската страна сподели ясно, че в случай че Дамаск поддържа Техеран, не е изключено и нанасянето на удари в Сирия.

Тръмп излага на заплаха Европа, което неизбежно ще докара до интервал на изостряне на връзките с европейските съдружници. Старият свят, който зависи мощно от Америка, рано или късно ще бъде заставен да поддържа Съединени американски щати, въпреки че европейските политици към този момент по всякакъв начин показват, че ще извършват отговорностите си по съглашението. Речта на Тръмп беше следена с огромно внимание и в Пхенян. Няма подозрение, че в този момент севернокорейският президент Ким Чен Ун, който се появи като надарен пълководец, "сто пъти ще претегли и седем пъти ще премери ", преди да се срещне с американския си сътрудник и да изслуша неговите обещания и ултиматуми, отбелязва "Росийская газета ".

Техеран към този момент реагира внезапно на допустимо евакуиране на Съединени американски щати от съглашението. Експертите считат, че Иран няма да отстъпи и да одобри нов нуклеарен контракт, който да накърнява националните му ползи, а има желание да възобнови и форсира нуклеарната си стратегия, в случай че "европейците компенсират отсъствието на Съединени американски щати ". По-реалистичен вид е обаче страната да се откаже от инспекциите на Международната организация за атомна сила, отбелязва съветското издание.

Тръмп непрекъснато демонстрира, че не се интересува от мнението и реакцията на интернационалната общественост. В името на своето мото "Америка над всичко ", той елементарно се отхвърля от интернационалните контракти. Но излизането от нуклеарното съглашение ще има надалеч по-сериозни последици, които мъчно могат да се плануват. А към този момент Белият дом сподели за следващ път, че споразуменията, подписани с Вашингтон, не значат и не костват нищо, акцентира "Росийская газета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР