С решение от 2022 г. Министерският съвет приема Програма за

...
С решение от 2022 г. Министерският съвет приема Програма за
Коментари Харесай

Правителството удължи помощта за украинските бежанци у нас

С решение от 2022 година Министерският съвет приема Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България, като оттогава до момента срокът ѝ е удължаван няколко пъти. Съгласно решение на Министерския съвет от 29 септември 2023 година той изтича на 31 декември 2023 година, само че ще бъде продължен.

 

Със заповед от 4 септември 2023 година  министър-председателят сътвори работна група за създаване на Програма за филантропично подкрепяне и интеграция на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България. Предстои завършване създаването на нова стратегия, след което ще бъде извършена процедура за нейното координиране и одобрение от Министерския съвет.

 

С новата Програма ще се очертаят ограниченията по предпочитани области, които да обезпечат опция за живот и реализация на лицата с предоставена краткотрайна протекция в България, с произлизащите от това права и отговорности. Ще се сътвори ясна и транспарантна система за разселените лица, която ще обезпечи опция за по-ефективна работа на администрациите и превъзмогване на провокациите, пред които е изправена България като приемаща страна, прецизират от държавната осведомителна работа.

 

Мнозинството от жителите на Европейския съюз поддържа приемането на украинските бежанци и даването на помощ за Киев, сподели, показано в края на декември от Европейската комисия.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР