С промяната на времето към типично есенно и по-хладно, топлината

...
С промяната на времето към типично есенно и по-хладно, топлината
Коментари Харесай

Храненето като метод за подсилване на имунитета през есента

С смяната на времето към типично есенно и по-хладно, топлината надалеч не е единствената сериозна нужда на тялото ни. Няма различен сезон, когато потребността от укрепване на имунитета да е толкоз отчетлива, колкото през есента. За благополучие, точно през този сезон са налице най-мощните естествени средства за стимулиране на имунната система и обезпечаване на по-силен имунитет против вирусните инфекции.

В изискванията на повсеместни рекомендации за здравословно хранене, най-трудната задача пред всеки човек, решил се на такова, е да избере първата си стъпка и времето, когато да я направи. Началото на есента е точното време за пускане на хранителен режим за укрепване на имунитета . Първата стъпка в тази ситуация е обвързвана с съчетание на храни, чийто микронутриенти (витамини, минерали и микроелементи) се съчетават по този начин, че работят като мощни имуностимулатори. Според имунолози и експерти в региона на здравословното хранене по този метод единствено в границите на 2 седмици може да се реализиран оптимални резултати за мощен имунитет.

Всички знаем, че витамините и минералите са извънредно значими за имунитета. Приемът им под формата на хранителни добавки обаче рядко може да окаже същия положителен ефкет, какъвто се следи при приема на естествените им източници – плодовете и зеленчуците. В състава на тези храни витамините и минералите са комбинирани по този начин, че взаимно улесяват усвояването си в организма.

С оглед най-благоприятен резултат за укрепване на имунитета есенният хранителен режим би трябвало да е ориентиран към банкет на: Зеленчуци – в количество към 30-60% от общия хранителен прием; Плодове – към 10-40% от общия хранителен прием; Ядки – на тях също би трябвало да се падат 10-40% от общото количество храна за деня; Пълнозърнести артикули – до 20%.
Наблюденията при към 10 хиляди пацинети през последните 20 години, които са балансирали дневния си хранителен режим съгласно посочената скица, демонстрира, че тя може да подсигури положение, означавано като супер имунитет . Той е резултат точно от вярното съчетание на потребните за имунитета съставки на тези храни, което максимизира позитивния им резултат. Посочените артикули би трябвало да съставляват основата на храненето през есента. Приемът на месни, яйчени и млечни артикули е добре да бъде единствено допълнение към този хранителен режим.

Свързани публикации.. Имунна система – съществени кафези и органи 0 Здравословно хранене - по какъв начин да го реализираме? 0 Пчелен клей - за укрепване на имунитета 0

Режимът на хранене на доста хора е мощно липсващ откъм стотици значими за имунитета артикули, естествено съдържащи се в плодовете и зеленчуците. Редовната замяна на тези хранителни артикули с процесирани храни освен ни лишава от значимите за имунитета съставки, само че и ни набира редица изкуствени артикули, които в допълнение потискат имунната система. Затова построяването на първокласен хранителен режим е първокачествен фактор за укрепване на имунитета през есента.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР