С промените беше отложен с една година новият режим за

...
С промените беше отложен с една година новият режим за
Коментари Харесай

Законът за концесиите още 1 година няма да важи за плажове

С измененията беше отсрочен с една година новият режим за концесии на плажовете , който ще влезе в действие от 1 януари 2019 година Промяната беше направена в Закона за концесиите.

Предложението бе на ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ).

За отлагането упорстваха от министерството на туризма, а вицепремиерът Валери Симеонов бе срещу.

Влизането в действие на новия Закон за концесиите от 1 януари е една от аргументите за разногласията към концесията на ски зона Банско.

Има 5 концесии в правосъдна фаза и е редно да се резервира остарелия режим, стимулира се в пленарната зала Кирилов. Според него има единствено десетина плажа за концесиониране, което е незначителна част от 300, колкото са всичките плажове.

Християн Митев от "Обединени патриоти " се разгласи срещу отлагането. Той счита, че през идната една година ще бъдат концесионирани апетитните плажове за оптимално позволения в този момент период при доста по-непрозрачни и леки условия, в сравнение с са заложени в Закона за концесиите, който влиза в действие от 1 януари. Според него нищо не е пречело новият закон да не важи за процедурите в правосъдна фаза.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия сподели, че макар, че действието на новия закон се отсрочва за 1 година, действителното отсрочване на закона за концесиите за плажовете е за 20 години. Това е оптимално допустимият период за концесии съгласно закона за черноморското крайбрежие, по който ще продължат да се отдават плажовете и идната година.

Според признатите промени в Закона за ограничение на административното контролиране се вкарва принцип на служебно събиране на информация за правосъдния статус на физическите лица. Справката за свидетелството за съдимост ще се прави посредством длъжностен продан на информацията сред администрациите.

Промените засягат над 60 закона, в които се съдържа условието за показване на удостоверение за съдимост пред администрацията. Промените са в осъществяване на един от главните цели на държавното управление за понижаване на административната тежест за жителите и за бизнеса.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР