С промени във Валутния закон Министерството на финансите облекчава някои

...
С промени във Валутния закон Министерството на финансите облекчава някои
Коментари Харесай

Министърът на финансите предлага облекчения за бизнеса във Валутния закон

С промени във Валутния закон Министерството на финансите облекчава някои административни процедури. Това се вижда от плана, оповестен за публично разискване в портала за публични съвещания на държавното управление.

От плана се вижда, че се предлага да отпадне регистрационният режим за компаниите, които добиват, преработват и вършат покупко-продажби с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения от тях по занимание. В момента се изисква регистрация в Министерството на финансите 14 дни преди започване на активността.

Със законопроекта се планува Министерският съвет с разпоредба да дефинира условията към активността по извличане, преправяне и покупко-продажби с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения от тях. Не се планува отпадане на условията за инспекция и маркиране на изделията от благородни метали, както и за идентифициране на скъпоценните камъни, с което се обезпечава отбрана на жителите и търговците

В резултат на смяната ще се понижат административната тежест и разноските за бизнеса и жителите, е записано в претекстовете към плана. В него се показва и че предлаганите промени не са свързани с никакви разноски както за бизнеса, по този начин и за страната.

Предвижда се още да се анулира воденето на указател от митническите управляващи за комерсиалните заеми по износа и вноса и за финансовия лизинг сред локални и задгранични компании. Това значи и че ще отпадне нуждата от подаването на декларация пред митниците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР