С призива „Всички в джаза! “ от 6 до 13

...
С призива „Всички в джаза! “ от 6 до 13
Коментари Харесай

25 години джаз в Банско! C богата международна програма Банско джаз фестивал 2022 ще отбележи годишнината 

С апела „ Всички в джаза! “ от 6 до 13 август в Банско ще се организира Банско джаз фестивал 2022. Това издание покрива необятни музикални територии с български реализатори и с посетители от Бразилия, Съединени американски щати, Индонезия, Унгария, Австрия, Германия, Нидерландия, Гърция, Израел и Украйна., както и цвета на българския джаз, в това число и няколко особено основани за Банско планове и колаборации.
На конференция кметът на Община Банско показа акцентите в идното издание на Банско джаз фестивал 2022г., като посочи упоритостта на общината да работи за удължаването на летния туристически сезон, макар провокациите, пред общината. „ Ако предходната година загатнахме за това, че Банско може да бъде град на Джаза за седмица, то тази година жителите и гостите на Банско ще го усетят още по-интензивно. Заедно с сътрудниците ни Асоциация „ Фестивалите в България “ създадохме „ Джаз Академия “, която е ориентирана към млади, амбициозни и перспективни млади музиканти, които освен ще получат опция да се показват на младежката сцена на фестивала, само че ще имат майсторски класове с изпълнителите и музикантите от огромната сцена. “ Иван Кадев, кмет на Община Банско.

Над 20 български и задгранични реализатори и групи ще излязат на сцената на Банско джаз фестивал този август (6-13. 08), с цел да показват своите музикални планове. И тази година в градския парк на гр. Банско ще има сцена за млади гении, само че ще се надгради с Джаз Академия, в която млади реализатори и музиканти ще имат опцията да учат от огромните имена в джаза, това съобщи госпожа Илияна Щерева, ръководител на УС на Асоциация „ Фестивалите в България “ с чието подпомагане се провежда Банско джаз фестивал.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР