С прекрасна новина ни зарадва вокалният ансамбъл Фортисимо от Бургас

...
С прекрасна новина ни зарадва вокалният ансамбъл Фортисимо от Бургас
Коментари Харесай

Вокален ансамбъл "Фортисимо" се завърна със златни медали от Хоровата олимпиада в Белгия

С прелестна вест ни зарадва вокалният отбор " Фортисимо " от Бургас с диригент Милена Добрева. Изпълнителите завоюваха първи награди в две категории на Световните хорови игри в Белгия - така наречен Хорова олимпиада, която се организира от 30 октомври до 7 ноември.

 Победният химн на Фортисимо " Фортисимо " са спечелили в категориите " Вокални ансамбли и Камерни хорове " и " Фолклор а шапка ", като в първата от тях завоюваха рекордните 93.00 точки, а във втората - 91.50. Това са и най-високите резултати във всички категории.

Талантливите артисти са носители на наградата " Ансамбъл на годината " в допитването „ Музикант на годината 2018 " на предаването " Алегро виваче ". Сред многочислените оценки на ансамбъла са двата златни медала и международната шампионска купа в категория „ Вокални ансамбли “ на Световните хорови игри в Южна Африка през 2018 година, два златни медала на Европейските хорови игри в Швеция и Гран при на нациите през 2019 година и златен орден в категория " Смесени хорове " на XIV интернационален хоров фестивал в Римини, Италия, в края на 2020 година. 

Ръководителката на състава Милена Добрева описа детайлности за присъединяване на ансамбъла в Хоровата олимпиада тази година. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР