С прегрупирането на пожарните служби в страната, на места времето

...
С прегрупирането на пожарните служби в страната, на места времето
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов: С прегрупирането на пожарните служби в страната, времето за реакция ще се увеличи

„ С прегрупирането на пожарните служби в страната, тук-там времето за реакция ще се усили ”, призна основен комисар Николай Николов във връзка проектите на властта да прегрупира 12 районни пожарни и разпредели хората в други екипи, съобщи БТВ.

„ И в този момент имаме села, които ги стигаме след 30-тата минута. Времето ще се усили сред 7 и 12 минути за съответното обитаемо място ”, счита Николов.

В страната ще се прегрупират общо 12 служби, две от които са в Пампорово и Боровец. Хората, които работят там, ще бъдат разпределени към други денонощни екипи, които от двама ще станат по трима души в екип. Работата в Боровец и Пампорово ще бъде поета от екипите в Смолян и Чепеларе.

На местата, на които няма да има пожарникари след измененията, ще дежурят доброволци, които сега се образоват.

Очаква се измененията да приключат в края на идващия месец.

„ Няма да има лишени региони. В момента допълнително от 3000 обитаеми места няма пожарни служби, само че няма лишени. Реакцията ще е по-бавна, само че няма да бъдат лишени ”, увери Николов.

Синдикатите се оповестиха срещу готвените промени. Според тях потреблението на доброволци в обитаемоте места не е задоволително несъмнено, защото образованието им не е на толкоз високо равнище.

В същото време синдикатите са безапелационни, че трима души са минимума в един дежурен пожарен екип, като е належащо да бъдат 4, 5 или 6 души, с цел да бъдат ефикасни дейностите им.

По думите на Николов и на него му се желае да назначат още хора, само че няма по какъв начин.

„ Очаквам времена, в които Народното събрание ще гласоподава един по-добър бюджет и ще можем ”, добавя той.

На въпрос в Пампорово и Боровец по какъв начин ще се пазят туристите, Николов предложи всеки хотел и туристически комплекс да си наемат частна противопожарна работа или да се извърнат към Министерство на вътрешните работи за подпомагане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР