С предстоящата операция в Сирия турските въоръжени сили ще прочистят

...
С предстоящата операция в Сирия турските въоръжени сили ще прочистят
Коментари Харесай

Турция ще навлезе отново в Сирия, за да я прочисти от терористи

С идната интервенция в Сирия турските въоръжени сили ще прочистят 470 села и градове, ще поемат контрола върху 600-километров сектор по границата и ще навлязат в дълбочина до 45 километра. Това, съгласно обява във в. " Тюркие ", представена от Българска телеграфна агенция планува проектът на Турция за военните дейности в Сирия. Вестникът се базира на дипломатически източници.

Турция разгласи, че ще предприеме нова военна интервенция против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия. Според Анкара бойците от СЗН са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК). Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в границите на новата военна интервенция на Анкара в Сирия се възнамерява първо от терористи да бъдат прочистени регионите по оста Тал Рифат и Манбидж.

Позовавайки се на дипломатически източници, вестник " Тюркие " показва, че е почнал натоварен обстрел по позиции на кюрдските бойци в този регион, като са били унищожени техни щабове, оръжейни хранилища и други обекти.

Турските сили за сигурност са разискали проекта си за деяние със Сирийската национална войска (СНА - подкрепяни от Анкара сирийски бунтовници), показват източниците. Активизирани са дейностите по прехвърлянето на бойна техника към региона и са изпратени към три хиляди членове на СНА, написа още " Тюркие ", добавяйки, че измежду задачите на интервенцията е и град Айн ал Араб (Кобане).

По този метод под надзор ще бъдат сложени 600 километра от 911-километровата граница сред Турция и Сирия, отбелязва вестникът. С прочистването на Тал Рифат и Манбидж в забележителна степен ще бъде изпълнена задачата за основаване на кулоар за сигурност по границата, необятен към 35 километра.

Това ще бъде петата трансгранична интервенция на Турция в Сирия през последните години. От 2016 година турските въоръжени сили започнаха общо четири интервенции в Северна Сирия, ориентирани към почистване на терористите около турската граница: " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.), " Извор на мира " (2019 г.) и " Пролетен щит " (2020 г.).
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР