С представянето на нови plug-in хибридни версии на XCeed и

...
С представянето на нови plug-in хибридни версии на XCeed и
Коментари Харесай

KIA представя високо ефективни plug-in хибридни версии на XCeed и Ceed SW

С представянето на нови plug-in хибридни версии на XCeed и Ceed Sportswagon KIA прави значима стъпка към електрифицираното си бъдеще. Продажбите в цяла Европа на двата нови модела с ниски нездравословни излъчвания ще стартират от началото на 2020 година и с тях KIA ще стартира за първи път електрифицирани задвижвания в сегмента на компактните фамилни коли.
KIA XCeed и Ceed Sportswagon plug-in хибриди ще се конструират в Жилина, Словакия – и ще бъдат първите plug-in модели на марката, създавани в Европа. Гаранцията на KIA от 7 г./150 000 км се предлага общоприетоо, като покрива и батерията, и мотора на новия задвижващ тракт. Новите коли, предопределени единствено за Европа, ще се дистрибутират в комерсиалната мрежа от началото на 2020 година



Plug-in хибридите KIA XCeed и Ceed Sportswagon са безапелационна опция на стандартните бензинови и дизелови модели. Новата задвижваща система комбинира литиево-полимерна батерия с потенциал 8.9 кВтч, електромотор с 44.5 кВт и високоефективен 1.6-литров бензинов 4-цилиндров GDI мотор Kappa с непосредствено впръскване на горивото. Максималната систематична мощ и оптималният въртящ миг са надлежно 141 кс и 265 Нм, което разрешава на Ceed комби да форсира от 0 до 100 км/ч за 10.8 секунди, а на KIA XCeed – за 11.0 секунди.



Задвижването е комбинирано с 6-степенна трансмисия с два съединителя (6DCT), която дава опция цялостната мощ както на мотора с вътрешно горене, по този начин и на електродвигателя, да се трансферира редом с минимална загуба на сила.

Стандартната технология на регенеративно прекъсване разрешава на новите plug-in хибридни модели да резервират кинетична сила и да презареждат батериите си при придвижване по инерция или прекъсване, като в допълнение покачват общата успеваемост на задвижващата система. KIA е заложила пробег от към 60 км напълно на ток и за двата модела, което ще помогне на водачите да правят по-голямата част от ежедневното си шофиране с електрическа сила.

XCeed и Ceed Sportswagon са оборудвани с новата система на KIA за звукова сигнализация Virtual Engine Sound System – предупредителна система, която се задейства в режим за придвижване на електричество при ниски скорости или при шофиране на заден ход. Системата генерира " виртуален тон " до 59 dBA, който сигнализира за приближаването на автомобила.



И двата нови модела разполагат със лични отличителни дизайнерски характерности, с цел да се разграничават от другите бензинови и дизелови модификации в гамата на KIA XCeed и Ceed Sportswagon.

Всеки от моделите е оборудван с нова предна решетка вид " тигров нос ", която спомага за нарастване на аеродинамичната успеваемост. Изводът за зареждане е интегриран в левия челен калник на автомобила. Оборудван общоприетоо с 16” алуминиеви джанти, всеки модел получава характерен дизайн на колелата, а опционално се оферират 17” (Ceed Sportswagon) и 18” джанти (XCeed).

Спортният дизайн, насоченото към лидера табло, ниската позиция на седене и ергономията, присъщи за настоящата гама на Ceed са пренесени и в plug-in хибридни модели, които обаче разполагат с редица нови функционалности. И двата автомобила са оборудвани с знак за зареждане, който пресъздава процеса на зареждане на автомобила.

XCeed и Ceed Sportswagon оферират инфоразвлекателна система на KIA с 8” сензорен екран или опционална инфоразвлекателна и навигационна система Kia UVO Connect с 10.25-инчов екран. Налична за plug-in хибридните разновидности е нова функционалност, която дава опция на лидера да открие най-близките зарядни станции или зарядните станции по маршрута, заложен в навигацията. Екранът дава информация за задвижването, заряда на батерията, както и графика за потреблението на сила. В допълнение, употребявайки новаторската система, притежателите на електрифицираните модели могат да възнамеряват зареждането на автомобила, след включването му в електрическата мрежа, като по този метод се възползват от електричество на по-ниска цена. И двете инфоразвлекателни системи оферират общоприетоо Apple CarPlay и Android Auto, а опционалната навигационна система с 10,25” сензорен екран разполага с Bluetooth, която разрешава на пасажерите да свързват две мобилни устройства по едно и също време.

Системата за отопление, вентилация и климатизация Driver Only незабавно стопира въздушния поток към всички вентилационни дюзи като се изключи най-близките до водача. По този метод се понижава изтощаването на батерията, като продължава да поддържа мечтаната от лидера температура. За разлика от стандартните вентилационни системи, Driver Only на KIA не просто лимитира въздушния поток към обособени дюзи, а автоматизирано изключва самите вентилатори, редуцирайки потреблението на сила.



Oще през цялото време на създаването си моделът Ceed е планиран по този начин, че в него да могат да бъдат интегрирани новите хибридни задвижвания. Батерията с потенциал 8.9 кВтч е ситуирана до 37-литровия контейнер за гориво под задната седалка, за разлика от доста други plug-in хибриди, при които батерията лишава от скъпото пространство за товари. Като plug-in хибрид Ceed Sportswagon обезпечава размер на багажника от 437 л (1 506 л при сгънати до еднакъв под седалки). Обемът на багажника при KIA XCeed Plug-in Hybrid е 291 л и 1 243 л при сгъната до равнище еднакъв под седалки. Под пода на багажника на всеки автомобил има особено обособено място за предпазване на кабела за зареждане.

И двата модела ще се оферират с опционален пакет за изтегляне на ремаркета със спирачки – което е необичайност за колите от класа на хибридите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР