С празнична програма и футболна среща между отборите на Ботев“

...
С празнична програма и футболна среща между отборите на Ботев“
Коментари Харесай

Концерт и дерби за новия стадион Ботев днес

С празнична стратегия и футболна среща сред тимовете на „ Ботев “ и „ Левски “ през днешния ден публично ще бъде открит ремонтираният стадион „ Христо Ботев “.

Реконструкцията на оборудването продължава 10 години, цената на градежа, с първичната частно и по-късно държавно и общинско финансиране, доближи 74 милиона лв.. Целият развой нееднократно бе придружен от кавги и напрежение. До през днешния ден, когато след след 3769 дни футболният клуб „ Ботев “ още веднъж ще играе на личен терен.

Подменен с съвременна дренажна система и отоплителната апаратура е теренът на стадиона, ремонтирани са трибуните, инсталирано е ново LED осветяване.

Изградени са съблекални, медицински кабинети, зала за механически конференции, помещение за представители на медиите, четири спортни зали, музей, фен-магазин, хигиеничен възел, тераси.

Стадионът има 19 000 седящи места, от които 120 ВИП. 80% от местата ще покрити, само че в този момент това е направено единствено на два от бранша.

Единственият спомен от предходния стадион е бюст-паметникът на Христо Ботев, който е върнат от пред централния вход.

Все следва да се построи изцяло козирката, да се сложи стъклена външна фасада, които по обещанието на строителя ще останат до края на годината.

Празникът през днешния ден стартира в 15.30 часа с концерт на Стефан Вълдобрев, Део, Д2 и отбор Тракия пред стадион „ Христо Ботев “.

Официалната гала за разкриване е в 18.30 часа на терена, а „ Мачът на завръщането “ сред „ Ботев “ и „ Левски “ стартира в 20 часа, а Радио Пловдив ще го предава пряко .

Единственият нов стадион в България от 40 години насам получи акт 16 на 20 април и към този момент може да се употребява за мачове от родното състезание..

Ремонтът на стадион „ Христо Ботев “ стартира през 2013 година по план на арх. Георги Савов, който бе модифициран няколко пъти. Първоначално стартира с 14 млн. лева от КТБ, само че след банкрута на банката и спиране на няколко години, страната отпусна за строителството 25 милиона лв.. 

Със заем осигуряваме община Пловдив още 12 милиона лв., за седалките са 2 лв. милиона. 

Съгласно последното решение на Общинския съвет ще бъдат дадени още 18 милиона лв. през тази и идващите две години за цялостното дотъкмяване на спортното съоръжение. 

Паркингът е за 800 автомобила и 6 рейса. 

Източник: Радио Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР