С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът

...
С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът
Коментари Харесай

Министър Василев: Бюджетът за спорт скача с над 100 милиона лева

С повече от 100 млн. лв. ще бъде повишен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 огромни инфраструктурни плана. Това съобщи министърът на младежта и спорта пред bTV. " В централен бюджет тази година ще бъдат планувани още 100 млн. лв. за инфраструктурни планове, свързани със спорта, което прави повече от 100% нарастване за бюджета за спорт ", даде обещание той.
" С Асен Василев сме го прецизирали. Тези още 100 млн. лв. през юни, в случай че се наложи, ще " светнат ", с цел да ги видят всички жители. 15 млн. лв. са за залата в Бургас. Тя би трябвало да бъде приключена, само че не преди да минат всички институции у нас и да видят за какво е " глътнала " 65 млн. лв.. Останалите 2 млн. лв., които остават, са за планиране на два плана с обща стойност стотици милиони ", уточни юристът по обучение.
" Арена Бургас " се строи повече от 7 години и би трябвало да бъде хазаин на мачовете на волейболния мъжки народен тим за европейското състезание през 2023 година
" Бюджетът за спорт тази година е повече от 100% повишен. Изпълняваме заложените в съдружното съглашение осъществяване на 4 инфраструктурни плана. Първият го започваме с планиране напълно скоро. Другите са за модернизиране и строителство на Национална спортна база, обвързвана със собствеността на Министерството на спорта. Ще бъде доста забавно. Нещо, което 30 години не е правено, стартира в първата година на този мандат ", сподели още министърът.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР