С поставяне на стандарти на болниците с над 51% държавно

...
С поставяне на стандарти на болниците с над 51% държавно
Коментари Харесай

Хинков: До края годината трябва да има праг и таван на лекарските заплати

С слагане на стандарти на лечебните заведения с над 51% държавно присъединяване до края на годината ще се преодолеят разликите в заплащането на лекарите. Трябва да се реши какъв ще е маржът - най-ниската и най-високата заплати. Това сподели здравният министър доктор Христо Хинков за " Твоят ден ".
" Ако желаеме лекарите да работят без отмора, ще се получи като в болничното заведение във Враца - ще стартират да напущат. Имаше лекари с над 100 дни неползвана отпуска. Прави усещане, че единствено се желае, приказва се за безнаказаност. Решението Югозападната болница да работи на летен режим е, с цел да могат и лекарите да почиват. Лекарската специалност става неатрактивна ", разяснява той.
По думите му регулацията на приходите би трябвало да се реализира за ръководените от Министерство на здравеопазването лечебни заведения. " Не виждам кой финансов министър ще има смелостта да предложи нарастване на здравната вноска. Проблем е преразпределението на средствата по клиничните пътеки. Доходите на лекарите мъчно могат да бъдат следени, тъй като постоянно те имат приходи от няколко практики и спомагателен труд ", съобщи Хинков. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР