С постановление на прокурор за срок до 72 часа са

...
С постановление на прокурор за срок до 72 часа са
Коментари Харесай

Бургаски криминалисти разкриха извършители на крупна кражба от частен имот

С разпореждане на прокурор за период до 72 часа са арестувани двама престъпно проявени непознати жители
За кражба на крупна сума и златни украшения от частен парцел в Бургаско са арестувани двама престъпно проявени и осъждани за голям брой закононарушения украински жители, заяви шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Той разясни, че както похищението, за което са задържани, по този начин и други обири, по които продължава полицейската работа, са осъществявани денем, в отсъствието на притежателите или жителите. При претършуване на три адреса криминалистите разкрили огромен боеприпас от характерни уреди, евентуално употребявани от мъжете – шперцове, пили, отвертки, заготовки, къртачи и други, общо 135 на брой.

Украинците, на 37 и на 45 години, работили в изискванията на огромна нелегалност, употребили ръкавици и оставяли автомобила си надалеч от мястото на кражбите. Изяснено е, че доста бързо са се отървавали от откраднатите движимости и пари, като да вземем за пример след последната кражба изразходвали сумата за закупуване на два телефона за 5000 лв.. Част от отнетото съхранявали в две, употребени от тях квартири, както и на трето място, населявано от украинска гражданка. При претърсванията са открити и конфискувани общо: 118 000 долара; 40 000 евро; 20 000 лв. и други парични единици, чийто генезис сега се открива. Двамата мъже се придвижвали с два автомобила с украинска регистрация, като едно от транспортните средства има няколко излизания от страната в посока Румъния.

Деянието е разкрито в границите на една седмица, вследствие на отличната работа на чиновниците от обособените браншове в ОДМВР – Бургас, посочи  административният началник на Бургаската районна прокуратура Мария Маркова. Извършителите са арестувани за период до 72 часа. Очаква се по-късно през днешния ден да бъде прегледано настояването за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение по отношение на обвинените.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР