С помощта на дарители и по инициатива на поета Мартин

...
С помощта на дарители и по инициатива на поета Мартин
Коментари Харесай

Откриха най-голямата детска площадка в болница у нас

С помощта на донори и по самодейност на поета Мартин Стратиев в двора на онкохематологичното поделение на болница „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ вече има детска площадка.

Преди 1 година създателят на „ Престъпна поезия ” и „ Тероар ” се среща с работата на Сдружение „ Деца с онкохематологични болести ” и стартира да им оказва помощ с разнообразни дела. Преди 5 месеца дружно с негова другарка – актрисата от „ Откраднат живот ” Елена Карабойчева – вземат решение да зарадват децата като построят площадка за игра на територията на болница „ Исул ”.

Благодарение на техни другари, познати и донори, те събират към 17 000 лв., с които стартират създаване на детската площадка. Около 2 месеца лишава построяването на оборудванията, като Мартин и дамите от сдружението интензивно се включват в работата. Резултатът е на разположение – най-голямата площадка за игри в болница в България.

„ Площадката се намира тъкмо до лабораторията за проучвания на децата с онкохематологични болести и е доста значима за тях, тъй като дребните пациенти прекарват дълги години точно там - в лекуване и битка с заболяването. Играта им оказва помощ да се разсейват от мъчителните процедури ”, разяснява поетът Мартин Стратиев.

Във своя Facebook профил той написа:

„ Мечтите се сбъдват! Нужни са доста старания, работа, религия и самообладание. Иска ми се да ви напиша какъв брой мъчно се случи всичко това, само че нямам право да се окайвам, тъй като не съм чул нито едно дете с онкохематологични болести да го прави. Благодаря на всички донори, които взеха решение да поддържат нашата идея. Искам да благодаря и на Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “. Това, което вършат тези невероятни дами не може да се опише с думи. Те са спасителките в ръжта!

Тази детска площадка не е моя, не е на страната, не е и на болничното заведение. Тази детска площадка е на децата с онкохематологични болести и техните родители, които прекарват там години в битка. Надявам се да сме помогнали най-малко малко за повече усмивки на вашите деца. Най-сетне те имат своята бленувана с години детска площадка! ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР