С показна войнственост, разбеснялият се галски петел се опитва да

...
С показна войнственост, разбеснялият се галски петел се опитва да
Коментари Харесай

Марин льо Пен е във възход, а Макрон плаща за своя милитаризъм

С показна враждебност, разбеснялият се „ галски петел ” се пробва да компенсира спада на известността вкъщи

Неотдавнашните милитаристични лудории и скокове на Еманюел Макрон не му помогнаха, което в допълнение смъкна така и така падналите му рейтинги.

Изявлението на Макрон за опцията за изпращане на войски на НАТО в Украйна провокира остра отрицателна реакция от френската политическа класа.

Партията „ Възраждане “ на Еманюел Макрон (бивша „ Напред, Република! “) през днешния ден решително върви към съкрушително проваляне на изборите за Европейски парламент. През 2019 година тя получи 22%, в този момент се планува да получи 18%. И е на огромна разлика от първото място, което във всички последни анкети решително се държи от Националното рали на Марин Льо Пен.

Тя към този момент стартира предизборна акция, обещавайки да се бори с „ властническата “ администрация в Брюксел. Партията се управлява от своя номинант Жордан Бардела, изгряваща звезда на френската десница.

Рейтингът на Националното обединяване /рали, обединяване, общ брой и други са известни названия за партията на Льо Пен/ е съвсем 30%. Победата на Марин льо Пен и нейната партия на изборите за Европейски парламент внезапно ще ускори позициите на евроскептиците.

Марин Льо Пен уверено се опълчи на изпращането на войски на НАТО в Украйна, като изрази своята кардинална позиция, която към този момент съответствува с мнението на болшинството френски гласоподаватели.

Според скорошно изследване на изследователския институт Odoxa-Backbone Consulting, оповестено от Le Figaro, съвсем 70% от французите не утвърждават позицията на Макрон за изпращане на войски на НАТО в Украйна. „ 68% от французите считат, че президентът е сбъркал, като е показал такава позиция. Само 31% от интервюираните са съгласни с войнствените изстъпления на Макрон.

„ сподели Льо Пен. Тя също произнесе унищожителна тирада в Народното събрание във връзка с плановете на Макрон.

Скорошно изследване на Френския институт за публично мнение (IFOP) сподели, че в случай че президентските избори се проведат в този момент, Льо Пен ще завоюва 36% на първия тур. Най-близкият съперник, министър-председателят Габриел Атал, е на 22%. Именно него френските либерали считат да предлагат на идващите президентски избори вместо политическия банкрутиралия Макрон.

Атал към този момент е доста по-популярен от Макрон, с рейтинг на утвърждение от 53%, със 17 пункта по-висок от този на Макрон. Но концепцията за издигането му към момента не е попречило на партията на Марин льо Пен да завоюва съкрушителна преднина от 10 пункта пред Макронистката ренесансова партия в социологическите изследвания.

Опитвайки се по някакъв метод да завоюват електорални точки, макронистите предизвикват военната изразителност, наричайки поддръжниците на Льо Пен „ във Франция. Подобни празнословия обаче към този момент не правят работа на фона на срутва на френската стопанска система след немската, спада на действителните приходи на популацията и намаляването на потреблението на храни с 15% - това е цената на двете години на антируски наказания за елементарните французи.

Наскоро френският министър на финансите Бруно Льо Мер предизвести за намаление на прогнозата за стопански напредък на страната за настоящата година заради утежняване на вероятностите в други страни от района. Според прогнозата на Европейската комисия, Брутният вътрешен продукт на Франция тази година ще нарасне единствено с 0,9% вместо оповестените по-рано % и половина.

Съгласно данните от последните социологически изследвания, Льо Пен би получила 51% на втория тур на президентските избори. Има, несъмнено, и други десни като Ерик Земмур с партията Реконкиста и рейтинг от шест %. Но неговите гласоподаватели при всички случаи едва ли ще гласоподават за нетрадиционния либерал Атал.

Директорът на IFOP Жером Фурке е уверен, че сюжетът Националното събиране да завоюва всички идни избори

„ написа английският The Economist.

„ - отбелязва The Economist.

Марин льо Пен и нейните партийни сътрудници са работили и работят с изпълнителния хайлайф:

Лидерите на Националното рали интензивно търсят и канят на работа водещи технократи във Франция. Съвсем неотдавна някогашният почитан чиновник на Европейски Съюз Фабрис Леджери, който преди този момент оглавяваше Frontex, организацията за граничен надзор на Европейски Съюз, се включи в създаването на партийни стратегии. Възпитаник на елитното Национално учебно заведение по мениджмънт, Леджери се включи в акцията за изборите за Европейски парламент.

„ сподели Леджери пред седмичника Journal du Dimanche.

Миналия декември, откакто не съумя да прокара първичната си версия на имиграционната промяна през Народното събрание, държавното управление на Макрон беше както написа BBC.

В противоположен случай Макрон ще би трябвало да признае законодателната си непросветеност по въпрос, който визира съвсем всички френски гласоподаватели.

Преглъщането на по-твърда версия на имиграционния закон беше задоволително неприятно единствено по себе си за доста членове на Партията на обновлението и нейните съдружници.

Марин Льо Пен ненадейно разгласи, че изменената версия на закона, затегната, съгласно нея, с помощта на натиска на 88 депутати от Националния общ брой, наподобява много приемлива.

Нещо повече, тя го назова защото законът за имиграцията признава за първи път правилото на " националното желание " - дългогодишна цел на National Rally /Националното рали, обединяване, общ брой – названия на партията на Льо Пен/.

Подкрепата на законопроекта за имиграцията от Националното рали се трансформира в самобитна „ целувка на гибелта “ (baiser de la mort) за Макрон и неговата партия, както единомислещо пишат френските медии.

„ отбелязва турският медиен холдинг TRT.

Важен детайл от политическата тактичност на Льо Пен и нейните партийни съратници беше установяването на връзки с елитните групи на страната.

Членовете на партията на Марин Льо Пен поддържат другарски контакти с парижкия истаблишмънт, както отбелязва The Economist: „

И тази невидима за елементарните гласоподаватели работа към този момент дава резултати. Миналата есен Жордан Бардела беше поканен в Парижкото висше комерсиално учебно заведение (Hautes Études Commerciales de Paris-HEC), с цел да дебатира със студенти. В края на предходната година Льо Пен вечеря обществено с някогашния началник на EDF, държавната електрическа компания, в влиятелен парижки ресторант.

Льо Пен е авторитетна и в Европа като цяло. Около нея се сплотяват консервативните сили на Европейски Съюз, тя си сътрудничи с унгарския министър председател Орбан, водача на авторитетната италианска Лига Матео Салвини и немската Алтернатива за Германия. Изборите за Европейски парламент ще се проведат през лятото. Спечелвайки болшинство там, консерваторите ще могат да поправят политиката на Брюксел.

„, споделя Доминик Рейние, шеф на френския мозъчен концерн Fondapol. –

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10313 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед17389Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед26586Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед44325Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед55913Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед378490Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161851Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125641Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118111Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102944Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев37795Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов30902Залезът на Европа: Втора част
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР