Необичаен протест се проведе днес в албанския парламент, където група

...
Необичаен протест се проведе днес в албанския парламент, където група
Коментари Харесай

Група младежи нахлуха в албанския парламент

Необичаен митинг се организира през днешния ден в албанския парламент, където група младежи нахлуха, с цел да изразят поддръжката си за това емигрантите от албанската диаспора да имат право на глас на идващите избори в страната, заяви Евронюз Албания, представени от Българска телеграфна агенция.

По информация на медията те са се качили на една от терасите в пленарната зала на Народното събрание, откъдето са хвърлили листове по депутатите и са опънали транспарант с надпис " Искам да гласоподавам през 2025 г ".

През 2025 година се чака да се проведат постоянни парламентарни избори в Албания. В изказване за медиите младежите обявиха, че са деятели, които желаят да осведомят публичното мнение и ръководещото болшинство по отношение на вота на диаспората.

" Дойдохме, с цел да представляваме всички емигранти от диаспората, които желаят да гласоподават, само че не могат да гласоподават ", съобщи един от младежите.

По негови думи албанският парламент не се е съобразил с решението на Конституционния съд на Албания в границите на една година вотът на диаспората да бъде включен в измененията в изборния кодекс. Младежът добави, че съответно решение по въпроса с изборния кодекс и вота на албанците в чужбина към момента няма.

Според информация на медията младежите са били позволени в албанския парламент с посетителски пропуски, издадени след искане да проследят пленарното съвещание.

Протестиращите младежи са били изведени от защитата, оповестява осведомителният портал „ Шчиптаря “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР