С поетична композиция и водосвет-молебен във Враца бе отбелязана 284-та

...
С поетична композиция и водосвет-молебен във Враца бе отбелязана 284-та
Коментари Харесай

Във Враца почетоха паметта на Св.Софроний Врачански

С поетична комбинация и водосвет-молебен във Враца бе маркирана 284-та годишнина от рождението на Св. Софроний Врачански.

Кметът Калин Каменов съобщи, че Небесният настойник на Враца е образец за подражателство. “Днес почитаме паметта на Софроний Врачански - персона, отдала живота си в името на развиването на своята епархия. Делото му би трябвало да бъде образец за всеки от нас. Ако желаеме да бъдем негови почтени наследници би трябвало да сме единни и да научим децата си, че няма нищо по-смислено от това да правиш положително. Аз имам вяра, че дружно можем! Честит празник! ”- сподели още кметът Калин Каменов.

 В чест на Небесния покровител на града бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

В знак на благодарност, пред паметника на Св. Софроний Врачански, бяха поднесени венци и цветя.



На събитието участваха още: ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов и общинския консултант Тонка Милева, заместител регионалният шеф Милчо Стефанов, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Цветан Стойчков, шефът на НУ “Св.Софроний Врачански ” - Антоанета Сиракова, общественици и жители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР