С подкрепа на представителите на спортните клубове в Пловдив завърши

...
С подкрепа на представителите на спортните клубове в Пловдив завърши
Коментари Харесай

Одобриха 24-милионен заем за Колежа и Лаута

С поддръжка на представителите на спортните клубове в Пловдив приключи публичното разискване за тегленето на 44-милионния заем за спортната инфраструктура на града. Те изрично се оповестиха " за " тегленото на заема.

Проектите, които ще бъдат финансирани, са за стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив ", както и построяването на нов плувен комплекс.

Спортните уреди на двата пловдивски отбора в елита ще получат по 12 милиона, а 20 милиона ще отидат за 50-метров плувен комплекс " Младост ".

Заемът ще се изплаща идващите 20 години, като оптималната рента ще е 3%. Той би трябвало да бъде усвоен през идните две години.

Средствата за стадион " Христо Ботев " ще отидат за металната структура на четирите трибуни и козирка. За стадиона на Локомотив парите ще са за построяването на централна естрада както и за отвесната планировка на целия комплекс " Лаута ". Това съобщи заместител кметът Пламен Райчев.

Той обясни, че до момента за стадион " Христо Ботев " са изразходвани 12 милиона лв., като останалите ще бъдат сертифицирани до края на годината.

Зам.-кметът разкри и какви суми са изразходвани от 37-те милиона отпуснати на двата клуба от кабинета Борисов 3. Ботев са усвоили 12 милиона, а Локомотив 2 милиона до момента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР