С победата на Макс Верстапен в Гран При на Япония

...
С победата на Макс Верстапен в Гран При на Япония
Коментари Харесай

Ейдръйн Нюи коментира най-успешния си дизайн за всички времена – RB18

С успеха на Макс Верстапен в Гран При на Япония в неделя болидът RB18, който през 2022 година се употребява от нидерлнадеца и неговия съотборник в Ред Бул Серхио Перес, завоюва своята 14 победа. Така той се трансформира в най-успешния модел, създаван в миналото от именития дизайнер Ейдрийн Нюи. 

До момента най-успешната кола на английския талант бе RB9, с която през 2013 година Себастиан Фетел записа цели 13 триумфа по пътя към четвъртата си и последна международна купа. Тогава германецът завоюва 13-те си победи в 19 надпревари, до момента в който през 2022 година Верстапне (12 победи) и Перес (2 победи) имах потребност от 18 старта, с цел да стигнат до броя от 14.

След неделното съревнование на „ Сузука “ Нюи бе осведомен, че това е колата му, спечелила най-вече победи, а в изявление за английската телевизия Sky Sports F1 той съобщи, че се усеща доста задоволен от този факт, изключително при съществуването на преимущество от страна на Ферари в първите стартове за годината.

„ Не съм доста добър с чилсата, само че се усещам доста задоволен. Определено се представяме доста добре. Ферари имаха по-бърза кола в началните стадии на сезона и в множеството надпревари, в случай че би трябвало да сме почтени, те бяха по-бързи. Но ние успяхме да извлечем максимума от колата и да я накараме да работи на всички трасета “, изясни Нюи.

Той също по този начин поздрави и Верстапен за неговата втора купа, която бе извоювана цели четири старта преди края на сезона.
 Макс Верстапен е новият международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен е новият международен първенец във Формула 1
„ Макс имаше страхотна година. В трафика в Сингапур той позволи неточност, само че като изключим нея той беше непогрешим, не позволи никакви неточности. Той караше доста зряло и постоянно беше бърз, несъмнено заслужава всички триумфи, които реализира през тази година “, сподели геният.
 За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година? За какво още може да се бори Макс Верстапен през 2022 година?
Дори и Верстапен и Перес да завоюват всички надпревари до края на годината Ред Бул няма да може да усъвършенства върха за най-вече победи за един тим в границите на един сезон. В момента достижението се държи от екипа на Мерцедес, който през 2016 година завоюва цели 19 победи в 21 старта. Теоретичният най-много за Ред Бул през 2022 година е 18 победи, които ще са задоволителни за второто място във безконечната класация. В момента той също е владеене на Мерцедес, които през 2014 и 2015 завоюваха по 16 от 19 надпревари.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР