С по-малко от седмица до края на груповата фаза на

...
С по-малко от седмица до края на груповата фаза на
Коментари Харесай

Кой може да се класира за полуфиналите на последното Световно първенство по крикет и как?

С по-малко от седмица до края на груповата фаза на ICC Световното състезание по крикет, Индия и Южна Африка затвърдиха мястото си в полуфиналите на шампионата на 15 и 16 ноември.

Домакините на Индия в 243 мача победиха Протеас в неделя и осмата им поредна победа в шампионата потвърдиха позицията им на върха на таблицата с точки.

Продължаване четене

лист от 4 детайла „ Очаквах по-добро “: Защо толкоз доста празни места на Световното състезание по крикет в Индия? „ Имам болки в сърцето си “: Пакистанските почитатели очевидно отсъстват от конфликта в Индия ICC Световно състезание по крикет 2023: Отбори, билети, парични награди, Индия против Пакистан В лудия по крикет Кашмир конфликтът на Световното състезание Индия-Пакистан тества страстите завършек на списъка

Въпреки тежката загуба против двукратните първенци, Южна Африка също се класира за етапа на елиминациите, а Австралия е съвсем несъмнено, че ще успее.

В долната половина на таблицата защитаващият купата си Англия стана първият тим, изхвърлен от конкуренцията след поредност от позорни провали и изхвърлен на последното място.

За Бангладеш турнирна акция, която стартира с спорни решения за избор и обществени разногласия, приключи с още един крах при класирането за етапа на елиминациите на интернационален шампионат.

Холандия оправда репутацията си на основател на един-два разтърсвания на огромен шампионат, само че съвсем не се бори за полуфиналите с пет провали и единствено четири точки. Те се изправят против Англия и любимеца Индия в последните си два мача, които би трябвало да завоюват с огромна разлика и се надяват всички тимове над тях да изгубят всичките си, с цел да подушат.

Заекването на Шри Ланка им донесе две победи дружно с пет загуби. Дори в случай че първенците от 1996 година завоюват последните си два мача, против Бангладеш и Нова Зеландия, те ще би трябвало да преобърнат слабия си чист резултат, с цел да имат късмет да се класират.

И по този начин, реалистично ни оставя с четири тима, които се борят за двете оставащи места. Ето взор към подготовката им за затваряне на груповата фаза и какво би трябвало да създадат, с цел да се класират:

Австралия

Точки: 10
Нетен коефициент на осъществяване: 0,924
Оставащи мачове: Афганистан (7 ноември), Бангладеш (11 ноември)

Петкратните първенци би трябвало да завоюват един от двата оставащи мача, с цел да си обезпечат място за рекордно продължен осми полуфинал на Световната купа по крикет. В момента те са на трето място с 10 точки, само че могат да се повишат или понижат в края на груповата фаза.

Ако Австралия завоюва и двата мача с огромна разлика, те биха могли да изпреварят Южна Африка по чист резултат или точки, в случай че Proteas изгубят последния си мач от Афганистан.

Ако в последна сметка изгубят и двата мача, те отново ще имат доста положителни шансове да се класират поради превъзходния си чист коефициент на осъществяване измежду тимовете от средата на таблицата.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР