С по-малко от две седмици предизвестие Албания отмени безвизовия режим

...
С по-малко от две седмици предизвестие Албания отмени безвизовия режим
Коментари Харесай

Албания отмени безвизовия режим за руснаци през летния сезон

С по-малко от две седмици предупреждение Албания анулира безвизовия режим за съветски жители по време на туристическия сезон, започващ на 1 май. За да посетят страната в интервала до 30 септември, съветските туристи би трябвало да аплайват за виза, оповестиха от посолството.

Облекченият режим за туристически пътувания бе въведен от Тирана за летния сезон през 2021 година - по-малко от година преди Русия да нападне Украйна в края на февруари 2022 година

Сега в известието на посолството в Москва се споделя: " За да посетите Република Албания, е належащо да кандидатствате за виза в сходство с задачата на пътуването ".

Цената на еднократна виза за Албания за руснаци е 30 евро, а многократна виза е 50 евро. Децата влизат гратис или на половината от цената на виза за възрастен. Би трябвало заявката за виза да се преглежда не повече от 15 дни от датата на приемането му. При променения режим евентуално този период няма да бъде спазен, защото броят на претендентите несъмнено внезапно ще се усили поради новото ограничаване.

Безвизовият режим за руснаците, съгласно съветското външно министерство, работи в Европа единствено с три страни: Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР