С пищна церемония, която стартира с пърформанс (по концепция на

...
С пищна церемония, която стартира с пърформанс (по концепция на
Коментари Харесай

Книгите „оживяват“ на екран: Какво да гледаме на „Синелибри“

С обилна гала, която започва с пърформанс (по идея на Мария Налбантона) и впечатляваща мултимедия стартира новото издание на CineLibri в зала 1 на НДК. Почитателите на хубавото кино и литература могат да се насладят на вълнуващата стратегия чак до края на октомври. И този път има завладяващи заглавия. Ето ТОП 5 от тях, които тази година са част от фестивала.
 iStock/Getty Images
" Бенедета "



Пол Верховен залага на книгата на Джудит К. Браун, най-ранния документ за хомосексуална връзка сред дами в актуалната западна история. Премиерата на „ Бенедета “ се състоя на влиятелния фестивал в Кан преди няколко месеца. Действието се развива в ренесансова Италия. Младата монахиня Бенедета Карлини страда от смущаващи религиозни и еротични видения. Тя е определена за игуменка поради необяснимите си качества, само че скоро пораждат подозрения, че има „ извънреден контракт с Исус “. Постепенно връзките й с нейната помощничка се трансформират в сантиментална любовна връзка.

„ Денят на флага “



Филмът интерпретира действителната история на журналистката Дженифър Вогел, разказана в автобиографичната й книга „ Истинската история за подправения живот на татко ми “. Прожекцията в зала 1 ще се състои на 21 октомври от 19:30 ч. директно след празничната гала по награждаване на спечелилите в интернационалния конкурс за пълнометражен игрален филм.

„ Отражение “



Чудат рецепционист в хотел в Истанбул посреща посетители, всеки от които води своите ежедневни борби. Но не щеш ли настава безпорядък след идването на тайнствен мъж, който афишира, че е техен светец настойник. Филмът е самобитен поклон към създателя на „ Голият обяд “ Уилям Бъроуз, един от най-великите сатирици в постмодерната литература, ярка емблема на бийт-поколението.

„ Кротко с конете “



Действието се развива в провинциална Ирландия. Бившият боксьор Дъглас „ Ръката “ Армстронг е жестоката и предана дясна ръка на незаконната фамилия Девърс, която се занимава с разпространяване на опиати. Арм е постоянно подготвен да нанесе побой по волност на най-хубавия си другар и протеже Димфна. Борбата за обезпечаване на прехраната се отразява върху връзките на Арм с някогашната му другарка Урсула и дребния им наследник Джак, който е аутист. Лоялността на Арм към двете му „ фамилии “ е подложена на тестване, когато е помолен да убие за първи път. Тази година филмът беше отличен, като получи награда IFTA за " най-хубава актриса в поддържаща роля " за Ниам Алгар. Освен това лентата имаше и няколко номинации за BAFTA.

„ Фантазии “



В лентата присъединяване записват Моника Белучи и Карол Буке. Погълнати от фантазиите си, шест двойки изследват скритите страни на интимния си живот чрез ролеви игри, форми на ексхибиционизъм и самоограничение. Във кино лентата може да откриете забавни разговори и един блестящ актьорски състав.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР