С панихида за загиналите за 111 години от Освобождението на

...
С панихида за загиналите за 111 години от Освобождението на
Коментари Харесай

Започнаха честванията за празника на Благоевград

С панихида за починалите за 111 години от Освобождението на Горна Джумая от османско господство, отслужена от Неврокопския митрополит Серафим и полагане на цветя в двора на църквата „ Въведение Богородично “, започнаха честванията за празника на Благоевград.
 Община Благоевград

 Община Благоевград
Издигане на националното знаме под звуците на химна на България на площад „ Македония “ сложи началото на формалната гала за 5 октомври, оповестиха от Общината.
 Община Благоевград

 Община Благоевград
Непосредствено по-късно на площад „ Мите Марков “ в памет на починалите бяха положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „ Майка България “.
 Община Благоевград
В тържествения обред присъединяване взеха Анита Коцелова, зам.-кмет по икономическото развиване и ръководство на собствеността на Община Благоевград, Мария Петрова, зам.-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове, Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Мария Димова, регионален шеф, Радослав Тасков, ръководител на ОбС-Благоевград, полк. Митко Балтов, пълководец на 3-то бригадно командване, Неврокопският митрополит Серафим и духовници, представители на ОД на Министерство на вътрешните работи, шефове на дирекции към Община Благоевград, представители на Адвокатска гилдия, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, образователни заведения, културни институти, политически партии, общественици и жители.
 Община Благоевград

 Община Благоевград
Празничната стратегия продължава в 17:30 часа в зала „ 22 септември “ с тържествена сесия на Общински съвет.
 Община Благоевград
В 19:30 часа на открита сцена на площад „ Георги Измирлиев “ стартира концертът на отбор „ Пирин “ „ …и за Свобода “, а от 20:30 часа поданици и посетители на града ще могат да видят забележителния мултимедиен театър „ Градът на съвремието “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР