С панихида и военен ритуал на 5-ти ноември пред паметника

...
С панихида и военен ритуал на 5-ти ноември пред паметника
Коментари Харесай

Плевен почете паметта на загиналите български воини

С панихида и боен обред на 5-ти ноември пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия беше маркирана Архангелова задушница с присъединяване на части от военните формирования на гарнизон Плевен.



Събитието в памет на починалите български воини стартира в 9:30 часа, като панихидата беше отслужена от плевенски свещеници.



По време на ритуала бяха представени думи на полковник Георги Панев – военен пълководец на Четвърти пехотен плевенски - на Негово величество полк, взел участие във войните в Европа:

„ Покрай паметниците на починалите български воини, подрастващите би трябвало да минават със свалени шапки. Това потомство в никакъв случай не би трябвало да изпада в отчаяние. То би трябвало да се гордее и да носи на почетно място всички знаци и оценки от това героично време, тъй като делата от това време не са единствено подвизи и изпълнен дълг. Те ас легенда, която би трябвало да залегне в основите на един величествен епос, който да пребъде за безконечни времена “.



Венци и цветя пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия, бяха поднесени от името на министъра на защитата, началника на защитата, регионалния шеф на Плевен, кмета на Община Плевен, ръководителя на Общински съвет – Плевен, началника на ВВВУ „ Георги Бенковски “, командира на ЕЦНП – Плевен, командира на 12-та авиационна база, командира на Военно окръжие, военно-патриотични организации и жители.



„ Вечна популярност на българските синове и дъщери, починали за свободата и независимостта на България, починали по време на миротворчески интервенции и при осъществяване на воинския си дълг! “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР